Purus ir gaivus yra šis citrininis sūrio pyragas. Jo „vyšnia ant torto“ – citrinos sultyse ir meduje virtos citrinos žievelės. Šį pyragą galima ruošti nedideliuose stikliniuose indeliuose – atskiromis porcijomis.
porcija
13 straipsnių
Avižinė košė – ryto klasika, ypač siejama su vėsiuoju metų laiku. Rudenėjant žmonės ruošia sotesnius patiekalus, tad išauga visų kruopų, tarp jų ir avižinių paklausa. Gardi, soti ir nebrangi, ji yra dar ir sveika dienos pradžia. Tačiau lengvai jos naudą organizmui galite netyčia nubraukti, jeigu dar...
Vasariui einant į pabaigą jaučiamos pavasario nuotaikos, todėl nenuostabu, kad vis dažniau lengvumo ir spalvų norisi ne tik spintose, bet ir lėkštėse. Į kasdienę mitybą įtraukiame daugiau šviežių daržovių ir žalumynų, rašoma pranešime spaudai.
Praplėšęs ledų pakuotę vilnietis nustebo. Visos porcijos buvo geros, o ši – kitokia. Kas tai?
Mano vaikas nieko nevalgo, gal galima jam kokių vitaminų apetitui? – kiekviena vasarą išgirsta turbūt visi gydytojai, ruošdami pažymas mokykloms ar darželiams.
Nors retai skaitau komentarus, o ypatingai anoniminius, po savo pietų pertraukų apžvalgomis, bet nesunku pastebėti vieną dažniausiai pasikartojantį – vis užkliūvanti pietų kaina. Negalvokite, kad kainos man nėra aktualios ir aš kasdien išleidžiu dešimtis eurų maistui, priešingai – stengiuosi išlaiky...
Mitybos specialistė, dietologė Karen Ansel teigia, kad sulieknėti galima vien valgant daugiau ląstelienos ir sumažinus porcijų dydį.
Straipsnis „Pasipiktino cepelinų kainomis: aiškinosi, kiek už tą pačią kainą gali pasigaminti namuose“ privertė stabtelėti, padiskutuoti ir parašyti savo įžvalgas. Na gerai, sakykime, jog žaliavos kainuoja panašiai, arba tiek, kiek Jūs nurodėte. Tad kodėl Jums neįsirengus kavinės greta ir nepradėjus...
Alytiškė L. J. pasidalijo nemalonia patirtimi, kurios įgijo, kai kavinėje užsisakė maisto išsinešti.
Jūs laikotės sveikos mitybos taisyklių: valgote daug daržovių, vengiate nesveiko maisto. Bet kodėl liemens apimtis šiek tiek didesnė, nei norėtųsi? Taip gali lemti ne tai, kas jūsų lėkštėje, o kiek to maisto toje lėkštėje yra, rašo dailymail.co.uk.
Kinijos ledainių tinklas „Iceason“ Šanchajuje siūlo japonų karo nusikaltėlio Hideki Tojo galvos formos ledus. Šis pasiūlymas sutampa su 70-osiomis Kinijos pergalės prieš Japoniją Antrajame pasauliniame kare metinėmis.
Lietuva be cepelinų – kaip Palanga be Baltijos jūros. Bene visos kurorto kavinės ir restoranai siūlo cepelinus, tautinės virtuvės „tradicijų tradiciją“. Vis tik virėjai tvirtina, kad cepelinai, nors vis dar „madingi“, savo „pozicijas“ Palangoje palengva užleidžia brangesniems ir labiau gurmaniškiems...
Prancūzų kardiologas, mitybos ekspertas, visame pasaulyje pripažintas prevencinės medicinos specialistas daktaras Fredericas Saldmannas pataria, kaip sulieknėti nekankinant savęs griežtomis dietomis, o, atvirkščiai, mėgaujantis maistu.