Itin vertingu maisto produktu laikomi riešutai apipinti įvairiais mitais. Tad kaip yra iš tiesų, į ką atkreipti dėmesį renkantis riešutus ir kurie iš jų yra patys naudingiausi mūsų sveikatai bei figūrai?
Pranas Viškelis
9 straipsnių
Nuo senų laikų žmonės ieškojo būdų, kaip kuo ilgesnį laiką išsaugoti maistą neprarandant teigiamų jo savybių. Šių paieškų rezultatas – ne tik galimybė viduržiemį paragauti dar vasarą sode skintų ir užšaldytų braškių ar pagardinti patiekalą džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ar daržovėmis. Maisto ...
Nuo anemijos prevencijos iki tobulo virškinimo: profesorius papasakojo, kaip geriausia džiovinti vaisius (6)
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.
Virdamos uogienes mūsų mamos ir močiutės laikydavosi ne vienos griežtos taisyklės, kad tik žiemos atsargos nesugestų ir būtų skanios. Tikriausiai ir dabar jums prieš akis iškyla vaikystės vaizdas, kai mama, atrodo, kiaurą dieną stovi prie puodo ir graibsto putas, o galiausiai išrikiuoja visus išviru...
Ruošdamos atsargas žiemai šeimininkės kasmet dalijasi įvairiais konservavimo būdais ir receptais. Tačiau neretai ieškant naujų skonių pamirštamas svarbiausias aspektas – konservuoti produktai turi išlikti sveiki.
Vaisiai ir daržovės – neatskiriama žmogaus raciono dalis. Norint, kad šie maisto produktai būtų naudingi organizmui, svarbu atkreipti dėmesį į jų kokybę. Kartais įvairios dėmelės, puviniai ir kiti pažeidimai gali ne tik sugadinti vaisiaus ar daržovės prekinę išvaizda, bet ir kelti grėsmę vartotojo s...
Specialistų teigimu, vaisiai ir daržovės turėtų užimti svarbią vietą kiekvieno žmogaus racione. Tai – vitaminų ir kitų organizmui naudingų medžiagų šaltinis. Tiesa, aktyviai kalbama ne tik apie šių produktų naudą, bet ir juose esančių nitratų daromą žalą. DELFI aiškinasi, kokį poveikį nitratai turi ...
Seniai žinoma, kad daržovėse esantys nitratai kelia pavojų mūsų sveikatai. Tačiau pastaruoju metu atsiranda ir priešingų mokslinių nuostatų. Kuriomis tiesiomis tikėti?
Ruduo ypač išsiskiria daržovių gausa, tačiau dažniausiai iš jų išsirenkame vos keletą. Galbūt specialistų pastebėjimai paskatins praplėsti savo mitybos racioną.