Prancūzijos virtuvė

61 straipsnių

Prancūzijos virtuvė – tai patiekalai, kurie laikomi tradiciniais Prancūzijoje. Prancūzijos virtuvės svarbia dalimi yra įvaitrūs sūriai, vynas, ilgi batonai, kruasanai.

Toma Miknevičienė

Visą savaitgalį tęsiantis Europos dienos šventei sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami į Europos restoranų mugę, įsikūrusią Gedimino pr. tarp V. Kudirkos ir Katedros aikščių. Čia galima paragauti Airijos, Belgijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Lietuvos, Olandijos, Prancūzijos, Rumuni...

Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.