Tokio įdaryto prancūziško batono tikrai užteks ne vienam pasisotinti. Beje, šis receptas – lyg du viename, mat ne tik sužinosite, kaip iškepti įdarytą batoną, bet ir išmoksite pasigaminti naminį česnakinį sviestą.
prancūziškas batonas
12 straipsnių
Sodrus, tąsus ir maloniai gomurį kutenantis patiekalas. Toks yra šis užkandis su šonine ir kamambero sūriu. Šį patiekalą būtina valgyti dar karštą – kad pajustumėte išsilydžiusio ir tįstančio sūrio skonį. Patiekite užkandį apibarstę krapais.
Dešimtmečiais tobulintus, iš kartos į kartą perduodamus kepinių receptus patyrę kepėjai saugo užrakintus po devyniais užraktais. Laimei, mums patiems užsiimti konditeriniais eksperimentais ir plušėti prie krosnies visai nebūtina – tereikia panorėti, ir traškus prancūziškas batonas ar gardutėlis kraf...
Tokį sumuštinį su grybais, mocarela ir pomidorais suvalgius drąsiai sulauksite pietų – ankstyvas alkis nekankins. Pusryčių ruošimas užtruks 15 minučių. škepusius sumuštinius su grybais, mocarela ir pomidorais papuoškite baziliko lapeliais.
Šiandien šviežiai keptų duonos gaminių galime nusipirkti kone kiekviename didesniame prekybos centre, tačiau taip buvo ne visada. Prekybos tinklas „Iki“, kuriame šiandien apsilankė projekto „30 metų iki šiandien“ komanda, vienas pirmųjų į Lietuvą atvežė bagetes, dar žinomas prancūziško batono vardu....
Prancūziškas batonas – vienas tų produktų, kuriuos tikriausiai galėtume pavadinti šios šalies simboliu. Šis batonas yra nepamainoma kasdienio gyvenimo dalis. Prancūzai jį valgo ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei ar užkandžiauja tiesiog eidami gatve. Tačiau kodėl iš pirmo žvilgsnio toks paprast...
Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo. Duonos kepimas buvo tikras ritualas, o ją kepanti moteris – ypač gerbiama. Tradiciškai Lietuvoje buvo kepama tamsi ruginė duona, tačiau lietuvių skonis keičiasi – ...
Alfas vienas gamtoje. Prancūziškas įdarytas batonas ir ant grilio keptos kriaušės su čiobreliais (9)
Šiandien Alfas ruoš ir sočiai, ir gaiviai. Sotusis įdarytas prancūziškas batonas ir nepaprastai skanios ant grilio keptos kriaušės su čiobreliais. Ar gali būti kas geriau? Nemanome. Žiūrėkite jau šiandien 18:30 val. Delfi.lt feisbuke, o nuo 20:30 val. – per Delfi TV.
Ėjo 11-oji karantino diena. Šį kartą rekomenduojame išbandyti nesudėtingą, lengvai paruošiamą užkandį tiems, kas neturi galimybės daug laiko praleisti virtuvėje, tačiau nori skaniai ir greitai numalšinti alkį. Tam puikiai tinka šilti ir traškūs sumuštinukai. Išbandykite ir nenusivilsite.
DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines keliones po šią šalį. Čia pateikiami patiekalų receptai, kuriuos kiekvienas tikrai paprastai pasigaminsite namuose.
Norite nustebinti antrąją pusę ar svečius ypatinga vakariene? Tam nereikės labai didelių išlaidų. Tiesą sakant, vos 3 eurų. Tęsiame ciklą „Vakarienė už 3 eurus” ir pristatome prancūzišką idilę – šiltas normandiškas camembert sūris su pistacijomis, šviežiu prancūzišku batonu ir šviežiomis žolelėmis.
DELFI Maistas ir toliau tęsia fotoreportažų ciklą „Vakarienė už 3 eurus“, kurio tikslas parodyti, kaip galima pasigaminti skanų ir puikiai atrodantį maistą vos už 3 eurus. Ir net ne vienam, o dviem!