Iš Tolimųjų Rytų kultūros naudinga pasimokyti ne tik sveikos gyvensenos, bet ir ilgaamžiškumą lemiančių įpročių. Vienas tokių – puero arbatos gėrimo tradicija. Moksliniai tyrimai rodo, kad reguliarus šios rūšies arbatos vartojimas turi ryškių sąsajų su geresne kepenų, kaulų, širdies ir kraujagyslių ...
puero arbata
3 straipsnių
Puero arbata garsėja kaip padedanti reguliuoti svorį, išvalyti toksinus iš organizmo, pagerinti medžiagų apykaitą ir sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Vis dėlto prie šios arbatos savito skonio reikia priprasti.
„Jos skonis priminė perpuvusį kompostą“, – prisimena žurnalo apie maistą ir vyną „Saveur“ redaktorius Maxas Falkowitzas tą pirmą kartą, kai paragavo vieną iš didžiausią paklausą turinčių arbatų pasaulyje. Tai buvo puero arbata – legendinė fermentuota tamsi arbata, auganti ant senovinių arbatmedžių a...