puodas

27 straipsnių

Puodas – indas, skirtas valgiui virti. Tradiciškai puodai būdavo moliniai, neglazūruoti, dabar – daugiausia metaliniai.

Toma Miknevičienė

Ko gero, daugeliui yra tekę matyti kokioje nors viešoje vietoje savo gamtinius reikalus atliekančius vaikus, greičiausiai – raginamus juos prižiūrinčių suaugusiųjų. Ar tai būtų parkas, žaidimų aikštelės pakraštys, pliažas, kuriame gausu žmonių, – tėvai ir seneliai nesivaržydami mauna vaikams kelnes ...

Guliašas – puikus pasirinkimas, kai nenorima kaisti kelių puodų. Vieno puodo patiekalai – patys geriausi. Išvirusį guliašą gardinkite marinuotais kelmučiais ir petražolėmis.

Ar žinote tą jausmą, kai virtuvėje nėra kur kojos pastatyti, nes viskas užgrūsta įvairiausiais rakandais: nuo puodų, puodelių, keptuvių, prikaistuvių iki samčių ir rėčių. Tai kokia išeitis? Viskas labai paprasta – tereikia išsirinkti kokybiškus, ilgaamžiškus ir kelias funkcijas atliekančius virtuvės...

Net ir paties pavyzdingiausio švaruolio virtuvėje įvairaus purvo, pasirodo, yra daugiau nei tualete! Taip teigti leidžia JAV Nacionalinio mokslo fondo (NSF) teikiamos ataskaitos. Vien jau mikrobų knibždanti kempinė ko verta, ir tai toli gražu ne viskas. Dėl nepakankamos higienos kylančią grėsmę gali...

Žana Arkietė

Puodai laikomi vienais universaliausių virtuvės reikmenų, ir ne veltui – juk jie tinkami įvairiausių patiekalų ruošimui, nuo sriubų iki košių. Visgi kartais būna sunku nuspręsti, kokių tiksliai puodų labiausiai reikia. Apgalvoti reikia ne tik dydį, bet ir gamybos medžiagą, tipą. Bene geriausias spre...