Kviečiame pasimėgauti pievagrybių sriuba. Švelnaus skonio, aromatinga pievagrybių sriuba bus ne tik skani, bet ir soti.
puodas
27 straipsnių
Puodas – indas, skirtas valgiui virti. Tradiciškai puodai būdavo moliniai, neglazūruoti, dabar – daugiausia metaliniai.
Vilnietė pasidygėjo anūką prižiūrėjusių senelių elgesiu: ar normalu numauti vaikui kelnes prie svetimų žmonių ir liepti jam daryti siusiuką? (4)
Ko gero, daugeliui yra tekę matyti kokioje nors viešoje vietoje savo gamtinius reikalus atliekančius vaikus, greičiausiai – raginamus juos prižiūrinčių suaugusiųjų. Ar tai būtų parkas, žaidimų aikštelės pakraštys, pliažas, kuriame gausu žmonių, – tėvai ir seneliai nesivaržydami mauna vaikams kelnes ...
Guliašas – puikus pasirinkimas, kai nenorima kaisti kelių puodų. Vieno puodo patiekalai – patys geriausi. Išvirusį guliašą gardinkite marinuotais kelmučiais ir petražolėmis.
Restoraninės kultūros ištakos siejamos su Prancūzijos revoliucija. Iki revoliucijos geriausi šalies šefai kulinarijos stebuklus kurdavo aristokratų dvaruose. Tačiau, kadangi didelė dalis kilmingųjų per revoliuciją buvo giljotinuoti ar neteko savo ankstesnės padėties, šefai buvo priversti ieškotis na...
Ar žinote tą jausmą, kai virtuvėje nėra kur kojos pastatyti, nes viskas užgrūsta įvairiausiais rakandais: nuo puodų, puodelių, keptuvių, prikaistuvių iki samčių ir rėčių. Tai kokia išeitis? Viskas labai paprasta – tereikia išsirinkti kokybiškus, ilgaamžiškus ir kelias funkcijas atliekančius virtuvės...
Daugelis tikriausiai girdėjo, kad kai kurios šeimininkės, virdamos mėsą, įdeda į puodą krištolinę taurelę ar net stiklinę. Savaime suprantama, tai – ne šiaip pramoga. Kokia nauda iš krištolo taurelės puode verdant mėsą?
Net ir paties pavyzdingiausio švaruolio virtuvėje įvairaus purvo, pasirodo, yra daugiau nei tualete! Taip teigti leidžia JAV Nacionalinio mokslo fondo (NSF) teikiamos ataskaitos. Vien jau mikrobų knibždanti kempinė ko verta, ir tai toli gražu ne viskas. Dėl nepakankamos higienos kylančią grėsmę gali...
Puodai iš nerūdijančio plieno atrodo dailiai ir prabangiai, tik su viena sąlyga – kai yra švarūs. Tačiau turintys tokių indų žino – juos nuvalyti ne taip paprasta.
Puodai laikomi vienais universaliausių virtuvės reikmenų, ir ne veltui – juk jie tinkami įvairiausių patiekalų ruošimui, nuo sriubų iki košių. Visgi kartais būna sunku nuspręsti, kokių tiksliai puodų labiausiai reikia. Apgalvoti reikia ne tik dydį, bet ir gamybos medžiagą, tipą. Bene geriausias spre...
Įvardinti pavyzdžiai, kaip puodų ir keptuvių prekybininkai gali mus apgaudinėti sukurdami dvigubo dugno iliuziją (6)
Puodai ir keptuvės yra vieni svarbiausių virtuvės atributų. Todėl labai svarbu išsirinkti tinkamus ir ilgai tarnausiančius indus. Kaip iš gausybės puodų ir keptuvių parduotuvėse išsirinkti geriausius? Kiek keptuvių reikėtų turėti savo virtuvėje? Kaip išsirinkti geriausius indus ir kaip juos prižiūrė...
Taip nutinka net geriausiems – maisto ruošą pertraukia vaiko klegesys kitame kambaryje arba „Zoom“ skambutis, o sugrįžus į virtuvę pasitinka pridegęs puodas. Jei manote, kad po tokios nelaimės teks atsisveikinti su mylimu virtuvės rakandu, turime gerų žinių – įgudusios šeimininkės žino paprastų būdų...
Vienas daugiausia netvarkos virtuvėje sukeliančių dalykų – išsilieję puodai. Kai laukiate, kol užvirs vanduo ir pienas košei arba visas 20 minučių verdate morkas su bulvėmis, to tik ir betrūksta: kad puodo turinys užputotų ir išliptų lauk.
Pagunda pasimėgauti sūriu ir padažu varvančia, lengvai apskrudusia lazanija, sodria ir sočia veršienos sriuba arba sultingu jautienos kepsniu bei keptais medumi apteptais pastarnokais neatsiejama nuo gana nemalonios perspektyvos – krūvos taukuotų, prikepusių puodų ir keptuvių.
Grįžusi namo per vyro gimtadienį moteris nesuprato, ką išvydusi: suniokotos ir sienos, ir baldai (68)
Tai buvo pirmasis mūsų nuosavas būstas. Ir nors patys sau buvome dizaineriai, atrodė, kad tai gražiausias ir jaukiausias būstas pasaulyje – nors kviesk fotografus ir dėk nuotraukas į interjero žurnalą.
Laikote save ne virėju, bet tikrų tikriausiu šefu? Tokiu atveju tikriausiai ne kartą esate atkreipę dėmesį į įvairiausius maisto ruošimus prietaisus. Galimai jūsų dėmesį yra patraukęs „SAGE“ vardas, kuris daugeliui lietuvių vis dar nėra labai gerai žinomas. Pasaulyje tai yra pripažintas prekės ženkl...
Kepti mėsą ant laužo buvo paprasta, tačiau atkurti tai, kaip paleolito laikotarpio žmonės užsivirdavo sau vandens, reikia šiek tiek daugiau išmonės.
Noriu pasidalinti su skaitytojais restorano Kaune aptarnavimo kultūra. Atvykus VIP klientui, iš kito miesto, nuvykome pietų į restoraną.
Policija informavo, kad Sungailių kaime įvyko neblaivių vyrų konfliktas. Pareigūnai sulaikė pilietį, kuris peiliu bei puodu sužalojo sugėrovą.
Kauną kažkas turėtų išvalyti nuo viso to blogio, kuris kaupiasi šiame mieste. Išvalyti visus pasikėlusius, išnaudotojus verslininkus ir jų klapčiukus, kurie per daug gerai apie save mano, draskydami akis kandidatams, atėjusiems į darbo pokalbį ir žemindami žmones per darbo pokalbius.
Kam gi nepasitaiko, kad ruošiant maistą pora minučių, kurioms žūtbūt prireikia pasitraukti nuo kepamų svogūnų, ištįsta iki dešimties ir grįžus tenka rasti niekam tikusius svilėsius? Jokiam patiekalui jų, aišku, nebepanaudosi, be to, kyla nerimas, kad perniek nuėjo ne tik svogūnai, bet ir emaliuotas ...