pusryčiams

485 straipsnių

Pusryčiai – įprastai dienos pradžioje (iki vidurdienio) valgomas patiekalas, dažniausiai – su karštu su šaltu gėrimu. Pusryčiams patiekiamo maisto ir gėrimų įvairovė įvairiose šalyse yra susijusi su tam tikromis tradicijomis ir papročiais. Lietuviai mėgsta pusryčiams varškę, jogurtą su įvairiais priedais, sumuštinius su sūriu, virtus kiaušinius, kiaušinienę, savaitgaliais - blynelius, lietinius, vaikams kepa vaflius.

Gardžiausius pusryčių receptus rasite čia.

Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!

Ieškantiems idėjų gardiems pusryčiams rekomenduojame išsikepti bandelės su kiaušiniu. Iš išorės traški bandelė, skystas kiaušinis su alyvuogių pasta – kaip reta geras skonių derinys. Paruošti bandeles su kiaušiniais užtruksite vos 15 minučių.

Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.

Roma Macijauskaitė

Nors įprastai grikius valgome pusryčiams, jie puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šias kruopas galima panaudoti ruošiant daugybę patiekalų: troškinius, salotas, apkepus su daržovėmis, rizotą, patiekiant juos kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Bėda tik ta, kad ne visi žino, su koki...