Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!
pusryčiams
485 straipsnių
Pusryčiai – įprastai dienos pradžioje (iki vidurdienio) valgomas patiekalas, dažniausiai – su karštu su šaltu gėrimu. Pusryčiams patiekiamo maisto ir gėrimų įvairovė įvairiose šalyse yra susijusi su tam tikromis tradicijomis ir papročiais. Lietuviai mėgsta pusryčiams varškę, jogurtą su įvairiais priedais, sumuštinius su sūriu, virtus kiaušinius, kiaušinienę, savaitgaliais - blynelius, lietinius, vaikams kepa vaflius.
Gardžiausius pusryčių receptus rasite čia.
Turbūt 9 iš 10 pasakys, kad amerikietiškus blynelius mėgsta be galo ir valgytų juos pusryčiams kiekvieną savaitgąlį. Po teisybei, mėgautis amerikietiškais blyneliais galite ir dažniau – pasigaminti juos namuose gana nesudėtinga.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Sumuštinis su plėšyta vištiena – didelis ir itin sotus. Tad jį galima ruošti ne tik pusryčiams, bet ir iškylos pietums. Sumuštinis su plėšyta vištiena itin skanus, kol karštas.
Sakoma, pusryčiai – svarbiausias dienos valgis. Taip teigia ne tik liaudies išmintis, bet ir šiuolaikiniai mitybos specialistai, o jie turi svarių argumentų pirmojo dienos valgio naudai. Tad kodėl svarbu papusryčiauti per tam tikrą laikotarpį pabudus, o kam svarbu tai padaryti anksčiau, nei rekomend...
Ieškantiems idėjų gardiems pusryčiams rekomenduojame išsikepti bandelės su kiaušiniu. Iš išorės traški bandelė, skystas kiaušinis su alyvuogių pasta – kaip reta geras skonių derinys. Paruošti bandeles su kiaušiniais užtruksite vos 15 minučių.
Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Šiame beprotiškai skubančiame pasaulyje vis girdime raginimus lėtinti gyvenimo tempą. Psichologinės sveikatos specialistai pataria vengti įtampos, stresinių situacijų, įvertinti, ar viskas, dėl ko taip stengiamės, yra reikalinga. Gal geriau skirti laiko sau, šeimai. Vienas iš tokių būdų – lėti pusry...
Jei nuo Kaziuko mugės liko beigelių, jie tikrai pravers šiam pusryčių patiekalui. Maistingam, sočiam ir tokiam, kuris tikrai padės nubusti. Pusryčių beigelius valgykite, kol jie šilti.
Sveiki pusryčiai – mitybos ekspertai pataria, į kokią vieną maisto grupę atkreipti didžiausią dėmesį
Daugybė suaugusiųjų visame pasaulyje rytais nevalgo pusryčių. Pavyzdžiui, Amerikoje tokių – 10–20 proc., Lietuvoje duomenys panašūs, be to, rytinio valgio dažniau atsisako moterys nei vyrai. Daugelis mitybos specialistų toli gražu nelaiko šio įpročio sveikintinu ir netgi vadina jį klaida, kadangi ry...
Dienos pradžiai – tik puodelis kavos? Socialiniuose tinkluose verda ginčai apie šio įpročio žalą. Vieni neįsivaizduoja savo ryto be šio tonizuojančio gėrimo, kiti įsitikinę, kad nederėtų jo gerti tuščiu skrandžiu. Kaipgi yra iš tikrųjų? Ar tikrai tai kenkia sveikatai?
Paruošti Benedikto kiaušinius tikrai nesudėtinga, o skonis – nuostabus. Kartu su skrudinta bandelės pusele, tai – tobulas pusryčių patiekalas. Benedikto kiaušinis, beje, ir labai sveika.
2022-ųjų balandį Vietnamo Fukuoko saloje atidarytas viešbutis „Regent Phu Quoc“ – tikras pavyzdys, koks turi būti geras, prabangus viešbutis be trūkumų. Ne veltui jo darbuotojai tiesiai šviesiai sako, kad „galimai tai geriausias pasaulyje viešbutis“. Naktis tokiame turėtų kainuoti bent 1000 eurų, be...
Sotiems pusryčiams kviečiame pasigaminti tortilijos sumuštinį. Su pesto padažu, kumpeliu, pupelėmis ir sūriu. Tortilijos sumuštinį pagaminsite vos iš 5 produktų.
Vienas populiariausių gėrimų pasaulyje neabejotinai yra kava. Daugybė pasaulio žmonių nė neįsivaizduoja, kaip būtų galima pradėti rytą be jos. Tačiau ar galima kavą gerti prieš maistą? Ar ji tikrai sukelia nerimą? Ir kodėl kofeinas visus veikia skirtingai?
Tortilijų apkepėlės padės nuspręsti, ką gaminti pusryčiams ar vakarienei. Traškios iš išorės, drėgnos ir skonių kupinos apkepėlės dar ir labai sočios. Patiekite tortilijų apkepėles, kol dar karštos.
Nors įprastai grikius valgome pusryčiams, jie puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šias kruopas galima panaudoti ruošiant daugybę patiekalų: troškinius, salotas, apkepus su daržovėmis, rizotą, patiekiant juos kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Bėda tik ta, kad ne visi žino, su koki...
Prieš kelias dienas manęs paklausė: „Kokių klausimų sau apie sveikatą niekada nekeli?“. Tai mane privertė susimąstyti ir pagalvoti, kaip keitėsi mano įpročiai, žinios ir patirtys, kurios šiandien man leidžia jaustis geriau būnant 39 metų nei jaučiausi prieš dešimt metų.
Daržovių ir sūrio apkepas – puiki pusryčių idėja. Ypač tiks mėgstantiems vegetariškus patiekalus. Apkepą šaldytuve galite laikyti 2–3 dienas.