Traškus, trapus, bet tiesiog tirpstantis burnoje kataifi tešlos krepšelis su gardžiu kremu. Greičiausiai tokių dažniau ragaujate kavinėse ar restoranuose. Tačiau nuo šiol kataifi tešlos krepšelius su gardžiu kremu galite pasigaminti ir namuose.
Pyragaičiai
148 straipsnių
Kiekvienas ras tobuliausią desertą sau! Pyragai, bandelės, keksiukai, ledai, pyragaičiai, pudingai, putėsiai, saldainiai, sausainiai, tortai, želė, vaisių ir uogų desertai.
Naminis burnoje tirpstantis desertas, tai – apie bandeles su kremu ir šilauogėmis. Traškus malonumas, kurį pagaminsite vos per 20 minučių. Iškepusias bandeles su kremu ir šilauogėmis apibarstykite cukraus pudra ir gardžiuokitės.
Kruasanus su braškėmis ir ledais drąsiai galime nominuoti vasariškiausio deserto rinkimuose. Sviestinis kruasanas, uogos ir ledų gaiva kuria nepakartojamą skonį. Kruasanus su braškėmis ir ledais patiekite iškart.
Garantuojame, kad tokio šokoladinio deserto su granatų sėklomis tikrai dar nesate ragavę. Saldžiarūgščio skonio skanėstas nustebins savo traškumu. Šokoladinį desertą su granatų sėklomis dėkite į pietų dėžutę, neškite į pikniką ar patiekite ant švenčių stalo.
Kruasanai su vaisiais – tikras vasariškas desertas. Ką tik iškeptus dar karštus ir gardžiai kvepiančius kruasanus valgykite užgerdami skania kava. O prie kruasanų nepamirškite ir vaisių – dabar jie patys skaniausi.
Spurgų puokštė pravers, kai norėsite šį skanėstą pateikti kitaip nei įprastai. Supakuotos į spalvingą popierių spurgos atrodys nekasdieniškai ir labai patraukliai.
Gardžiam desertui – bandelėms su šokoladiniu kremu – paruošti gausybės ingredientų nereikia. Vos keli žingsniai ir jau po kelių minučių galite mėgautis šokoladinio skonio desertu. Bandeles su šokoladiniu kremu patiekite iškart.
Kartais tiek nedaug tereikia iki pilnatvės jausmo – tik burnoje tirpstančio spurgų ir kreminio sūrio deserto. Gaivios uogos, šilkinės tekstūros kremas ir gardžių spurgų su įdaru gabalėliai. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi fantastiško skonio spurgų ir kreminio sūrio desertu.
Plikyti pyragaičiai – turbūt sutiks kiekvienas – ypatingai malonus desertas. O jei dar su maskarponės sūrio įdaru! Jei norite, plikytų pyragaičių viršų apšlakstykite ištirpintu juodu šokoladu.
Desertui – pyragaičiai su kiviais ir avietėmis. Traškus desertas su saldžiarūgščiu vaisiniu įdaru – tikras vasaros gardėsis. Pyragaičius su kiviais ir avietėmis ragaukite iškart.
Trapūs ir burnoje tirpstantys filo tešlos krepšeliai su riešutais papuoš tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Beje, šie desertai yra sotūs, tad pasimėgaus visi norintieji. Filo tešlos krepšelius su riešutais neabejotinai gaminsite dar ne kartą.
Retas nemėgsta makarunų. Burnoje tirpstantys pyragaičiai lengvi, trapūs ir dieviškai skanūs. Iškepusius makarunus pertepkite aviečių ar kitokios skonio džemu, riešutų sviestu.
Vos iš keturių ingredientų pagaminamas kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu ir žemės riešutais. Traškus sodraus skonio gardėsis. Kukurūzų dribsnių desertą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.
Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.
Karamelinis kukurūzų lazdelių desertas pagaminamas itin greitai ir paprastai. Beliks sulaukti, kol šaldytuve sustings. Karamelinis kukurūzų lazdelių desertui tereikia vos 4 ingredientų.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Šiuos trapučius su baltuoju šokoladu pagaminti paprasta, o ir laiko nedaug reikalauja. Pagrindinis dalykas – laukti, kol šaldytuve desertas sustings. Trapučius su baltuoju šokoladu gaminkite ir šventėms.
Sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu įrodo, kad gardžiam desertui pagaminti nereikia galybės ingredientų ir nebūtina sugaišti daug laiko. Šis gardėsis – lyg greita „Napoleono“ versija. Beje, sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu ne tik labai gardus, – jis ir atrodo itin pa...
„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas TOKIO. O jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Na, gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam, bet verta“, – savo karamelinį tinginį pristato tinklaraščio @5produktai autorė Roma...