pyragaitis

8 straipsnių

Toma Miknevičienė

Panevėžietė Jūratė Šidlauskienė tik kukliai nusišypso kaskart išgirdusi jos adresu atskriejantį komplimentą, kad jos kuriami desertai gerokai skanesni nei visiems bent jau iš matymo pažįstami madingųjų tik Vilniuje ir Kaune įsikūrusių desertinių skanėstai. Maloniau nuteikia ir jų kaina – vis dėlto t...

2018.11.07 19:48
BNS

Londone antradienį buvo pasiektas didžiausios pasaulyje samosos – populiaraus azijietiško užkandžio – rekordas: savanoriai aliejuje išvirė įspūdingą 153,1 kg „pyragėlį“.

2017.08.23 15:58

Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.

2017.03.13 14:14

Ko gero, nėra pasaulyje žmogaus, kuris nemėgtų savęs palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų žmogus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai labai švelnus ir taurus gardėsis.

2017.02.22 18:02