Pyragaitis su obuoliais puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek švenčių stalui. Skirtingų tekstūrų obuoliai su trapia sluoksniuota tešla – puikus pasirinkimas desertui prie kavos ar arbatos. Pyragaitį su obuoliais visada valgys ir vaikai.
pyragaitis
8 straipsnių
Pyragaitis su apelsinais – desertas, skleidžiantis šventinius skonius ir kvapus. Ypatingo skonio, jis tikrai papuoš šventinį stalą ir pradžiugins artimuosius. Pyragaitį su apelsinais gardinkite skrudintomis pistacijomis.
Panevėžietės pyragaičių atvažiuoja net iš Vilniaus: jos desertai perspjauna net madingiausias sostinės desertines (343)
Panevėžietė Jūratė Šidlauskienė tik kukliai nusišypso kaskart išgirdusi jos adresu atskriejantį komplimentą, kad jos kuriami desertai gerokai skanesni nei visiems bent jau iš matymo pažįstami madingųjų tik Vilniuje ir Kaune įsikūrusių desertinių skanėstai. Maloniau nuteikia ir jų kaina – vis dėlto t...
Prisėdę bet kurioje Lisabonos kavinėje ir atsivertę valgiaraštį rasite bent kelis patiekalus iš menkės: kepta, troškinta, kepta ant grotelių, užkepta... Net ir tradicinis portugališkas užkandis neįsivaizduojamas be menkės.
Londone antradienį buvo pasiektas didžiausios pasaulyje samosos – populiaraus azijietiško užkandžio – rekordas: savanoriai aliejuje išvirė įspūdingą 153,1 kg „pyragėlį“.
Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.
Ko gero, nėra pasaulyje žmogaus, kuris nemėgtų savęs palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų žmogus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai labai švelnus ir taurus gardėsis.
Smulkaus verslo atstovas Nicolas Lelut ir jo žmona Julie sugalvojo būdą, kaip išpopuliarėti ir pritraukti dar daugiau lankytojų į savo kepyklėles.