Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be aliejaus beveik neapsieiname, natūralu, kad iš plataus jo rūšių asortimento stengiamės išsirinkti kuo sveikesnį produktą. Tik ar visi suprantame, kad aliejaus na...
rafinuotas aliejus
4 straipsnių
Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos išsirinkti? Ir kokių klaidų šiukštu nedaryti? Apie tai papasakojo dietistė Vaida Kurpienė.
Aliejų žinovė apie populiariausių aliejų naudą: šiuo aliejumi rekomenduojama tepti net skaudančius raumenis (8)
Parduotuvių lentynose – gausybė skirtingų aliejaus rūšių. Šalia populiariųjų saulėgrąžų ir alyvuogių aliejų virtuvėje galima rasti ir kanapių, linų sėmenų, avokadų, žemės riešutų, sezamų ir dar daugybę kitokių aliejų. Kaip išsirinkti naudingiausią? Kaip jį tinkamai sandėliuoti ir naudoti? Visus atsa...
Vietoj saulėgrąžų aliejaus – rapsų, vietoj alyvuogių – saulėgrąžų arba palmių aliejus, „pagerintas“ sintetiniu aromatu. Vietoj raudono palmių aliejaus – beta karotenu dažytas aliejų mišinys. Brangesnės rūšys maišomos su pigesnėmis, o pigesnės pakeičiamos kitomis. Štai taip trimis sakiniais galima ap...