Raminta Bogušienė

148 straipsnių

Dietistė ir maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė pataria, į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis maisto produktus, kokia mityba palankiausia sveikatai.


8 priežastys, kai verta atsisakyti kavos, – mitybos specialistė įvardija, kokią kavą gerti sveikiausia
Dietistė vardija, kokios kruopos turėtų būti mūsų virtuvėje, – tinka norintiems sulieknėti, sumažinti cholesterolį ar turintiems alergiją

Pasakė, ant kokių riebalų – taukų, aliejaus ar sviesto – geriausia kepti: vienas produktas pernelyg išaukštinamas
Dietistė Bogušienė: jei vartodami pieno produktus galvojate, kad kaulai bus tvirtesni ir mikrobiota geresnė – galvokite iš naujo
Mitybos ekspertė palygino, kas vertingiau – sviestas, taukai ar lydytas sviestas ghee: vienas iš jų neskirtas kepti
Mitybos specialistė palygino įprastą ir dietinę kolą: išrinko geriausią iš blogiausių
Aukso vertės prieskonis, kurio nauda sveikatai – begalinė: lieknina, gydo uždegimus ir stiprina organizmą
Šie požymiai išduoda, kad sergate kandidoze, – dietistė pasakoja, koks maistas padės ją įveikti, o koks tik dar labiau pablogins situaciją
10 dažniausių klaidų metant svorį – kai kurie įsitikinimai tokie keisti, kad net verčia kilstelėti antakius
Dietistė apie vitamino C trūkumo požymius – kai kuriems žmonėms jo reikia kur kas daugiau nei įprastai
Dietistė skaičiuoja 10 klaidingų įsitikinimų, kodėl nepavyksta numesti svorio: regis, jau nieko nevalgai, o kilogramai auga
4 klausimai dietistei apie užkandžius: pasakė, kokie traškučiai yra patys sveikiausi
Tiek vitamino D trūkumas, tiek perdozavimas sukelia rimtų problemų – mitybos specialistė paaiškina, į ką atkreipti dėmesį
Net keli požymiai išduoda geležies trūkumą organizme – specialistė perspėja, kokie mitybos įpročiai tik blogina situaciją
Ekspertai pasakė, kokius produktus būtina plauti prieš ruošiant maistą – po to, ką sužinosite, visam laikui pakeisite gaminimo įpročius
Maisto technologė: štai 5 produktai, kurie turėtų būti į išvyką ar stovyklą susiruošusio vaiko kuprinėje – ir sveika, ir sotu
Maisto technologė pataria, kaip išsikepti sveikesnių cinamoninių bandelių – svarbios yra kelios taisyklės
Patarė, kaip išsirinkti geriausią alyvuogių aliejų parduotuvėje: ant etiketės ieškokite šių ženklų
Maisto specialistė įvardijo kūno siunčiamus signalus, kad vartojate per daug cukraus: atkreipkite dėmesį į vieną požymį
Grybų ABC: mitybos specialistė patarė, kaip paruošti, šaldyti ir ant kokių riebalų kepti grybus
4 patarimai šventiniam Joninių stalui ir jogurtinio braškinio torto receptas

Maisto technologė įvardijo, kokių mišrainių ir salotų nesirinkti prekybos centruose
Maisto technologė įspėja: skaitykite gaminio sudėtį, nes etikečių užrašai klaidina
Maisto technologė: ledai be cukraus – dar blogesnis pasirinkimas
Maisto technologė pasakė, kaip maisto pramonės atstovai gudrauja prieš vartotojus


„Žinių radijo“ laida „Ekspertai pataria“, kalbino Dominyka Goldbergaitė, Gabrielė Grinkaitė

Protarpinis badavimas dabar laikomas vienu iš populiariausių būdų sulieknėti, tačiau ar tikrai jis toks naudingas mūsų sveikatai? Pasak dietistės, maisto technologės Ramintos Bogušienės, protarpinis badavimas tinkamas tikrai ne visiems, o kai kuriais atvejais taip galima priaugti net dar daugiau svo...

Dietistė, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė

Vasarą keliaujame dažniau, tad ir užkandžių racione atsiranda daugiau. Bulvių traškučiai, įvairūs sūriai, vytintos dešrelės, sumuštiniai tampa kasdieniniu maistu. Ką daryti, kad užkandžiai netaptų antsvorio ir sveikatos sutrikimų priežastimi? Dietistė ir maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi ...

Kalbino Dalia Vaitkutė-Šiaulienė, parengė Darius Ivancov

Besibaigiant vasarai, tėveliai jau pradeda galvoti, kaip reiks vaikus sustatyti į dienos rėžimą, kaip subalansuoti jų mitybą, ką reiks dėti į priešpiečių dėžutes, o galbūt neretam tėveliui rūpi ir ką gaus vaikas mokykloje ar darželyje. Apie maitinimo kokybę ugdymo įstaigose ir kaip ją užtikrinti pas...

Nutukimas – viena didžiausių mūsų laikų sveikatos bėdų, bet dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnelių. Minėdami Pasaulinę nutukimo dieną, pabandykime žengti bent vieną iš šių sveiko maisto technologės Ramintos Bogušienės siūlomų žingsnių, padedančių išsaugoti normalų kūno svorį.