Vėžio diagnozės baiminasi kone kiekvienas. Pagal dažniausias mirties priežastis, piktybiniai navikai Lietuvoje jau daugelį metų išlieka antroje vietoje. Statistika – niūri, tačiau pataisoma, mat dalies onkologinių susirgimų galima išvengti pakeitus gyvenimo būdą, visų pirma – mitybą.
raudona mėsa
17 straipsnių
Kiekviena moteris svajoja apie purius, tankius, sveikai žvilgančius plaukus. Pirmasis žingsnis judant tokios svajonės link tikrai galėtų būti raciono peržiūra, nes būtent nuo to, ką valgome, labai priklauso kartais tikra moters puošmena vadinamų plaukų būklė.
5 maisto produktai, kurie didina insulto riziką: specialistai pataria apriboti jų vartojimą iki minimalaus (3)
Insultas – ūminis galvos smegenų kraujotakos sutrikimas, kurio metu žūva galvos smegenų ląstelės. Insultas nesirenka nei pagal amžių, nei pagal lytį, nei pagal gyvenamąją vietą – jo auka gali tapti bet kuris iš mūsų, todėl svarbu žinoti veiksnius, kurie didina insulto riziką ir kuo greičiau jų atsis...
Amerikos onkologų draugija po 8 metų atnaujino vėžio prevencijos rekomendacijas. Kas pasikeitė?
Turbūt kiekvienas nors kartą girdėjome pamokymus, kad verčiau rinktis baltą nei raudoną mėsą. Raudona, esą, kur kas riebesnė, todėl dažnas jos valgymas gali privesti prie įvairių ligų ir prastos savijautos, o balta mėsa laikoma liesesnė ir maistingesnė, todėl daugelis net nesusimąstydami valgo ją ka...
Senėjimas – tai organizmo susidėvėjimas, pažymėtas uždegiminiais procesais, fiziniu silpnumu bei protinių galių mažėjimu. Mokslininkai stengiasi įminti visas senėjimo paslaptis ir sugrąžinti žmonėms viltį ilgiau išlikti sveikiems. Ir, panašu, kad paprastas tūkstančių žmonių jau pamėgtas dalykas gali...
Daugelyje šalių gyventojams patariama sveikatos sumetimais vartoti mažiau raudonos mėsos ir dešros. Tačiau septynių valstybių mokslininkai, įvertinę daugybės tyrimų rezultatus, teigia, kad mėsos sukeliama vėžio ar širdies ligų rizika yra labai maža, kitaip sakant – įrodymai dėl padidėjusios rizikos ...
Vasaros metu nesinori sukti galvos dėl sveikatos, tačiau gerą nuotaiką gali sugadinti sveikatos pablogėjimai, pranešantys apie geležies trūkumą.
Raudona mėsa didina tokių rimtų ligų kaip vėžys, širdies smūgis ir insultas, riziką, skelbia naują tyrimą atlikę mokslininkai, informuoja „The Daily Mail“.
Šiandien sveikos mitybos specialistai vis dažniau kalba apie augalinės mitybos naudą žmogaus sveikatai, o Masačusetso Bendrosios ligoninės (JAV) mokslininkų atliktas naujasis tyrimas pateikia išvadą, jog veganiška dieta gali prailginti gyvenimo trukmę, skelbia www.dailymail.co.uk.
Net ir atvežtinių augalinės kilmės produktų neigiamas poveikis aplinkai yra kur kas mažesnis nei gyvūninės kilmės, LRT RADIJUI sako Vilniaus senamiestyje įsikūrusios veganams skirtos parduotuvėlės darbuotoja Gabija Enciūtė. Ji pastebi, kad gyvulininkystė labiau teršia aplinką nei visas pasaulio tran...
Sveikos mitybos šalininkai sunerimo dėl neseniai pasirodžiusio Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pareiškimo, kuriame raudona mėsa yra įvardijama kaip vienas iš onkologines žarnyno ligas skatinančių faktorių, o perdirbtos mėsos produktai (dešrelės, kumpis ir kiti perdirbti mėsos gaminiai) patenk...
Jeigu po spalį paskelbtų Pasaulio sveikatos organizacijos išvadų ir toliau nevengiate mėsos (ar bent jau nesijaučiate kalti, jog jos valgote), naujausias mokslinis tyrimas tikrai privers jus keisti savo mitybą, rašo „The Washington Post“.
Mums nuolat sakoma, kad valgyti daug raudonos mėsos yra nesveika, nes ji didina žarnyno vėžio riziką. Tačiau žymus britų chirurgas, besispecializuojantis kolorekatilinės (storosios žarnos) chirurgijos srityje, teigia, kad tikrasis kaltininkas yra cukrus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.
Tikriausiai jau žinote, kad ekspertai nustatė šiurpoką faktą: perdirbta mėsa, pavyzdžiui, rūkytas kumpis ir dešrelės, sukelia vėžį, o raudona mėsa gali būti vienas iš onkologines ligas sukeliančių veiksnių, skelbiama Pasaulio sveikatos organizacijos išplatintoje ataskaitoje.
Kiekvienas jūreivio Popajaus gerbėjas žino, kad pakankamas geležies kiekis daro stebuklus. Tačiau kas atsitinka, kai šio svarbaus mineralo organizme trūksta?
Aukšto pragyvenimo lygio šalyse dideles pajamas turintys asmenys nesirenka greito maisto restoranų, pigių picerijų ar kitų panašių užeigų. Atsiranda didesnis geros kokybės, brangios mėsos poreikis. Dažniausiai raudonos. Apie tai, kur toks augantis mėsos poreikis veda, rašoma žurnale „Environment: Sc...