raugintos daržovės

21 straipsnių

Rusnė Valatkaitė

Gerosios bakterijos – mums gyvybiškai svarbūs mikroorganizmai, padedantys subalansuoti žarnyno mikroflorą ir užtikrinti darnią organizmo veiklą. Vienas iš gerųjų bakterijų šaltinių gali būti aukštos kokybės maisto papildai, tačiau jų galime gauti ir iš tam tikrų maisto produktų. Ar žinote, kokie tai...

Aida Žemaitytė

Daržovių rauginimas Lietuvoje šiuo metu išgyvena atgimimą. Ir ne veltui, mat vienas naudingiausių būdų išsaugoti daržoves ir netgi jas „pagerinti“ – rauginimas. Tokios jos lengviau virškinamos, jose padaugėja antioksidantų, vitaminų, ir, kas itin svarbu šaltuoju metų laiku, – gerųjų bakterijų.

Atėjus šaltajam metų laikui susimąstome, kaip maitintis, kad organizmas būtų atsparesnis šalčiui ir puolantiems virusams. Kiekvienas žinome, kaip svarbu rinktis vertingą maistą, kuris neapsunkintų ir turėtų pakankamai naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, tokios yra raugintos daržovės. Ekspertai pastebi, k...

Lapkričio 8-oji – Europos sveikos mitybos diena, kuria siekiama atkreipti Europos šalių gyventojų dėmesį į mitybos įtaką sveikatai. Tad šiandien puiki proga su homeopate ir gydomosios mitybos specialiste Deimante Rapalyte prisiminti sveiko raciono pamatą – daržoves. Tad kurios iš jų gerina nuotaiką,...