receptas iš obuolių

7 straipsnių

Berta Garuckė, cukrinisavinelis.lt

Kiekvienas mano vaikystės ruduo kvepėdavo obuoliais, dažniausiai senelio skintais ir močiutės keptais orkaitėje, su žiupsniu cinamonu, vanile, o kartais taip lauktais ledais, savo tinklaraštyje rašo Berta Garuckė.

www.5braskes.lt

Traški tešla, burnoje tirpstantys obuoliai ir (kiek netikėta!) nektarinai. Šie egzotiški vaisiai mūsų lentynose dažniausiai būna itin brangūs, tačiau tik ne dabar. Vasaros antrojoje pusėje jie atpinga iki 3 litų, yra itin sultingi ir skanūs, tad tiesiog nuodėmė jų nepanaudoti skanių pyragų kepime.

www.5braskes.lt

Kai vienoje kinų patiekalų kavinukėje paragavau tešloje keptų obuolių, ilgai negalėjau pamiršti to dangiško skonio. Šį skanėstą išbandžiusi draugė aikčiojo, kad net vyrai tampa nebereikalingi, kai maistas taip jaudina!