Nors kalendorius skelbia pavasarį, vis dar norisi palįsti po antklode? O gal verčiau ką nors skanaus išsikepti, pripildant namus nuostabiu cinamoninių pyragėlių aromatu? Sakot, nesveika? Siūlau pasigaminti nuostabiai skanius ir, šiek tiek sveikesnius nei įprasta, pyragėlius. Skonis pavergs tiek vaik...
receptas iš obuolių
7 straipsnių
Kiekvienas mano vaikystės ruduo kvepėdavo obuoliais, dažniausiai senelio skintais ir močiutės keptais orkaitėje, su žiupsniu cinamonu, vanile, o kartais taip lauktais ledais, savo tinklaraštyje rašo Berta Garuckė.
Iš to džiaugsmo, kad turgeliuose jau yra pirmųjų lietuviškų obuolių, šeimyną palepinau kulinariniu gardėsiu. Visi namai pakvipo, kai pyragą ištraukiau iš orkaitės!
3 skaitytojų RECEPTAI: pats paprasčiausias, trupininis ir saldžiarūgštis obuolių pyragai + konkursas
Pyragų receptų konkursas dar tik įsibėgėjo, o mes sulaukėme pirmųjų jūsų laiškų su patarimais, kaip iškepti skanų, paprastą ir labai labai gardų pyragą. Pirmosios trys dalyvės siūlo panaudoti tai, ko šiuo metu turime daugiausiai – obuolius.
Tai dieta, kuri trunka ne kelias dienas, o net 7 savaites. Neįtikėtina, tačiau laikantis šio griežto mitybos plano per 7 savaites galima atsikratyti iki 18 kilogramų antsvorio.
Traški tešla, burnoje tirpstantys obuoliai ir (kiek netikėta!) nektarinai. Šie egzotiški vaisiai mūsų lentynose dažniausiai būna itin brangūs, tačiau tik ne dabar. Vasaros antrojoje pusėje jie atpinga iki 3 litų, yra itin sultingi ir skanūs, tad tiesiog nuodėmė jų nepanaudoti skanių pyragų kepime.
Kai vienoje kinų patiekalų kavinukėje paragavau tešloje keptų obuolių, ilgai negalėjau pamiršti to dangiško skonio. Šį skanėstą išbandžiusi draugė aikčiojo, kad net vyrai tampa nebereikalingi, kai maistas taip jaudina!