Renata Ničajienė

90 straipsnių

Be meduolinių sausainių jau daugelis neįsivaizduoja šventinio Kalėdų laukimo. Jie populiarūs visoje Europoje, ypač šiaurės šalyse – nuo „brunkager“ Danijoje, „pepparkakor“ Švedijoje iki „lebkuchen“ Vokietijoje. Lietuvoje meduoliniai kepiniai taip pat užima svarbią vietą, tačiau mūsuose kur kas popul...

Santa Maria

Ar girdėjote? Visi nuolat kalba, diskutuoja, samprotauja – šios Kalėdos bus kitokios. Taip, ne vienas palinkčios galva – jos bus ramesnės, su galimybe prilėtinti kasdienį bėgimą ir daugiau dėmesio skirti buičiai, savo pomėgiams ir, žinoma, maisto gamybai. Renata Ničajienė, tinklaraščio „Sezoninė vir...

Arnas Mazėtis, Rinatas Chairulinas, Brigita Ragickaitė

Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms, turbūt dažnas susimąsto: o kokius patiekalus paruošti šiemet? Apie tai pagalvojo ir DELFI žurnalistas Arnas Mazėtis, iki švenčių ketinantis atrasti 12 unikalių receptų, galinčių tapti šventinio stalo pasid...

.LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Užderėjus daržovių sezonui, kulinarinių knygų autorė, maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė ragina kepti desertus su daržovėmis. Ji pataria išsikepti moliūgų keksą, morkų pyragą ir modernia klasika vadinamą šokoladinį burokėlių pyragą. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ lankiusis R. N...