Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos lysvės vienos dailiausių visame Instagrame. Išgirdusi tokias pagyras garsi maisto tinklaraštininkė kukliai šypsosi, tačiau pasidžiaugusi, kad šiemet jau spėjo sulaukti pirmojo derliaus, sutinka papasakoti, ką jose...
Renata Ničajienė
90 straipsnių
Rudens derlius skaniausias tada, kai gali juo pasidalinti su draugais – tokia idėja vedina Renata Ničajienė sukvietė savo drauges ir koleges maisto tinklaraštininkes ir socialinių tinklų maisto, sodo bei gyvenimo būdo temų nuomonės formuotojas į sodyboje Druskininkuose puoselėjamą „Stiklo namą“, kur...
Jau anksčiau buvo galima pastebėti, kad maisto produktams išleidžiamos sumos – išties nemažos, tačiau ėmus didėti infliacijai, realybė smogė dar stipriau. Jei anksčiau iš parduotuvės galėjote išeiti su trimis maišais maisto produktų, tai dabar už tą pačią kainą, tikriausiai, išsinešate du. Ką daryti...
Renata Ničajienė, „Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio autorė sako, kad žiemą galima atlikti namų darbus, kad pavasarį būtų galima iš karto sėdi ir sodinti.
Iššūkiu „Mėnuo be mėsos" siekia įrodyti, kad net ir viduržiemį galime valgyti skaniai, sveikai bei gaminti iš vietinių daržovių (17)
Tai įmanoma ir net primygtinai rekomenduojama. Taip sako sezoninio maisto tinklaraštininkė, knygų autorė Renata Ničajienė, išsikėlusi iššūkį išmokyti mus gaminti iš vietinių daržovių ir valgyti skaniai bei sveikai.
Be meduolinių sausainių jau daugelis neįsivaizduoja šventinio Kalėdų laukimo. Jie populiarūs visoje Europoje, ypač šiaurės šalyse – nuo „brunkager“ Danijoje, „pepparkakor“ Švedijoje iki „lebkuchen“ Vokietijoje. Lietuvoje meduoliniai kepiniai taip pat užima svarbią vietą, tačiau mūsuose kur kas popul...
Magiška Kalėdinė kelionė su kepiniais iš visos Europos: kulinarinių knygų autorė dalinasi, kaip išsikepti panettone, brandintą džiovintų vaisių pyragą, švedišką vainiką, štoleną ir kt. (24)
Ar girdėjote? Visi nuolat kalba, diskutuoja, samprotauja – šios Kalėdos bus kitokios. Taip, ne vienas palinkčios galva – jos bus ramesnės, su galimybe prilėtinti kasdienį bėgimą ir daugiau dėmesio skirti buičiai, savo pomėgiams ir, žinoma, maisto gamybai. Renata Ničajienė, tinklaraščio „Sezoninė vir...
Garsi tinklaraštininkė Renata Ničajienė dalinasi gudrybėmis, kad visas rudens derlius būtų panaudotas (14)
Greičiausiai ir jūs pasidavėte grybavimo karštinei. Tačiau be baravykų dabar virtuvėje galime mėgautis ir kitomis sezoninėmis gėrybėmis. Kokios jos ir ką iš jų galima pasigaminti, pasakoja Renata Ničajienė, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėja.
Šiandien daugelis mitybos specialistų, sveiko maisto tinklaraščių, dietologų ir kitų sveikos gyvensenos entuziastų vieningai sutaria – verčiausia rinktis pilno grūdo ir ruginę duoną. Tačiau duonos kepėjai pastebi, kad viena lietuvių perkamiausių – šviesi forminė duona ir batonas. Tad daugelį duonos ...
Nuo pyragų – iki gurmaniškų austrių: profesionalai pademonstravo, kaip išnaudoti visas griliaus galimybes (10)
Sekmadienį visi, kas neabejingi griliuje ruoštam maistui, rinkosi į Verkių dvaro parke Vilniuje surengtą jau ketvirtą Big Green Egg's Flavour Fair festivalį. Čia Lietuvos restoranų virtuvės šefai gamino ypatingus patiekalus: galima buvo paragauti ne tik tradiciškų mėsainių, glazuruotų šonkauliukų, ž...
Šių metų pradžioje apdovanojimu įvertintas bei praėjusiais metais daugiau nei 100 konditerijos profesionalų ir entuziastų subūręs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų Lietuvai“ šiais metais virsta gardžia tradicija – šalyje organizuojamas pirmasis Tortų turnyras. Proje...
Lietuviai ne tik skanauja gintaro arbatą, dilgėlių vyną, mėlynių girą ar kiaulpienių kavą, o mineralinio vandens išgauna tiek, kad jame net maudosi. Kiekvieną pavasarį jie geria medžių sultis!
Netrukus žiemą iš kiemo vysime minėdami Užgavėnes, kurios primena apie svarbiausią pavasario sutiktuvių patiekalą – blynus. Tačiau blynai šiandien išgyvena tikrą renesansą – kartu su ilgųjų pusryčių kultūros populiarėjimu, šis patiekalas grįžta į daugelio mėgstamiausiųjų patiekalų sąrašus. Madingos ...
Vasario 16-osios progai – trispalvis tortas, atkartojantis mūsų vėliavos spalvas.
Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms, turbūt dažnas susimąsto: o kokius patiekalus paruošti šiemet? Apie tai pagalvojo ir DELFI žurnalistas Arnas Mazėtis, iki švenčių ketinantis atrasti 12 unikalių receptų, galinčių tapti šventinio stalo pasid...
Užderėjus daržovių sezonui, kulinarinių knygų autorė, maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė ragina kepti desertus su daržovėmis. Ji pataria išsikepti moliūgų keksą, morkų pyragą ir modernia klasika vadinamą šokoladinį burokėlių pyragą. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ lankiusis R. N...
Kriaušes tiesiog dievinu, nes niekada jų gausiai neturėdavome. Obuolių kiekvieną rudenį būdavo pilni namai, o kriaušė tik viena kita. Visas jas kaipmat suvalgydavome, todėl ir pyragus su jomis retai kada kepdavau. Bet apie šį pyragą svajojau ne vienus metus ir, kai vieną rudenį pabodo kepti pyragus ...
Pats laikas ruošti ir kaupti imuniteto atsargas šaltajam sezonui. Mano virtuvės spintelėse jau stovi sustatyti skirtingų rūšių šiųmetinio medaus indeliai, daržovių krepšyje savo eilės laukia pačios užauginti česnakai, o šį savaitgalį su medumi bei imbierais sutryniau ir spanguoles. Be šių tradicinių...
Savaitgalį Vilniuje kulinarinių knygų ir tinklaraščio autorė Renata Ničajienė pristatė naujausią darbą – knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“. Kaip byloja pats pavadinimas, knygoje R. Ničajienė dalijasi ne tik 52 maistingų skanumynų receptais, bet ir sezoninio gyvenimo būdo istorijomis, kurios kvie...
Lietuvoje apstu lapinių daržovių, iš kurių galima pasigaminti skanių ir sveikų patiekalų. Maisto tinklaraštininkė, kulinarijos knygų autorė Renata Ničajienė pataria, ką pasigaminti iš lapinių kopūstų.