Besivystančiose šalyse didžiausiu iššūkiu vis dar išlieka maisto trūkumas, o štai išsivysčiusioje pasaulio dalyje egzistuoja priešinga problema – žmonės mėgsta valgyti per riebiai ir per dideliais kiekiais, tikina ekspertai.
riebiai
3 straipsnių
„Viską valgiau su padažais – grybų, kiniškais, riebiais. Padažą pyliau tiek ant kotletų, tiek ant salotų. Dabar suprantu, kad pakanka alyvuogių aliejaus, citrinų ir žolelių, tačiau anksčiau apie tai nė nesusimąsčiau“, - sako per du su puse mėnesio 10 kilogramų atsikračiusi 23-ejų metų vilnietė Sniež...
Per pastaruosius 30 metų nutukimu sergančių žmonių skaičius pasaulyje išaugo du kartus. Už šiurpios statistikos slepiasi labai paprastas faktas, susijęs su žmogaus prigimtimi, skelbia businessinsider.com.