riestainiai

9 straipsnių

Riestainiai – iš trapios sviestinės ar mielinės tešlos gaminami užkandžiai. Riestainiai būna saldūs arba sūrūs, gali būti apibarstyti aguonomis, riešutais, druskos dribsniais ir pan.

Roma Macijauskaitė

Vaiva čaplikienė, tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ autorė, mėgsta iš kelionių parsivežti patikusių gaminių receptus. Čia galite susipažinti, kokį įspūdingą desertą aptiko Vokietijoje Rotenbergo mieste: Tokio deserto tikrai dar nematėte ir neragavote: grįžusi iš Vokietijos Vaiva pagamino „sniego gn...

2025.04.02 05:00
Roma Macijauskaitė

Violeta Sartauskienė, tinklaraščio „MegejaKepeja“ autorė, riestainius kepė pirmą kartą – darželį lankanti dukra norėjo skanėstų į Kaziuko mugę nusinešti. Riestainių populiarumas darželyje buvo stulbinantis – juos išpirko akimirksniu. Paakinta sėkmės Violeta namuose išbandė dar vienų riestainių – šįk...

2023.03.03 13:44
Renata Ničajienė

Pavasarinėje Kaziuko mugėje visais laikais buvo galima rasti skirtingų dydžių ir formų riestainių, vadinamųjų baronkų. Sukabinti ant virvelės, jie vaikams atstodavo gražiausius karolius, kuriuos pasidžiaugus dar buvo galima ir suvalgyti. Riestainių gaminimo procesas labai įdomus: pirma, sukant medin...

2018.03.02 10:59