Šis valgymo būdas įtraukia įvairius augalinės kilmės maisto produktus, kurie padeda sumažinti širdies ligų riziką.
riešutai
313 straipsnių
Riešutas – stambus sausasis uždarasis vienasėklis vaisius. Apvalkalas – kietas sumedėjęs kevalas.
Turint tikslą sulieknėti, svarbu ne tik apgalvoti porcijos dydį, bet ir sumaniai pasirinkti užkandžius. Jų reikės – kad neperalktumėte tarp valgymų ir kad organizmui nepritrūktų maistingų medžiagų. Vieno produkto ilgai vengta arba stipriai ribotas jo kiekis, baiminantis jame esančių riebalų ir nemaž...
Užkandžių lentelė yra tai, kuo iškyloje turite pasirūpinti pirmiausia. O ant jos sudėkite pačius įvairiausius produktus. Kuo užkandžių lentelė bus įvairesnė, tuo labiau valgytojai bus patenkinti.
Vyšnių sezonas įsibėgėja. Šios uogos ne tik skanios, bet ir labai naudingos mūsų organizmui.
Turėkite šiuos užkandžius po ranka, kad beveik akimirksniu pasikrautumėte energijos.
Tofu apkepe gausu baltymų, kurie suteiks sotumo jausmą, bet taip pat šis apkepas yra ir šiek tiek saldus. Todėl tiks jeigu norite saldesnių pusryčių ar pietų, bet taip pat gali būti ir sotus desertas. Prie šio tofu apkepo puikiai tiks bet kokios uogos ar augalinis jogurtas.
Vos iš keturių ingredientų pagaminamas kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu ir žemės riešutais. Traškus sodraus skonio gardėsis. Kukurūzų dribsnių desertą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.
Džiovinti riešutai ir vaisiai yra patogūs užkandžiai, kuriuos paprasta įsimesti į kuprinę ar rankinę keliaujant, o sušilus orams – ir stovyklaujant. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad šie produktai suteikia daug energijos organizmui, tad jie idealiai tinka saikingam vartojimui norint p...
Mitybos specialistai pastebi, kad šiuose riešutuose ypač gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Jeigu dar nemėginote, pabandykite iškepti granolą keptuvėje, ne orkaitėje – lengviau maišyti ir daug greičiau pagaminama. Kakavinė granola, pagardinta uogomis – labai skani. Iškepusią ir atvėsusią granolą sudėkite į uždarus indelius.
Ar tinkamai, sveikai maitinatės rodo ne tik savijauta, kūno svoris, bet ir dantų būklė. Jei dažnai tenka lankytis pas odontologą, viena iš priežasčių gali būti ir mityba, juo labiau, jei pareigingai puoselėjate dantų higieną – du kartus per dieną išsivalote dantis, tarpdančius valote tarpdančių siūl...
Įvairių yra kalėdinių pyragų. Gamindami pagal vieną receptą jį brandiname, kitas receptas – šviežiai kepto ir iškart valgomo pyrago. Šis kalėdinis pyragas – būtent toks.
Profesorius paaiškino, kokių 6 riešutų derinys kasdien padės sustabdyti laiką ir taps tikru jaunystės eliksyru (1)
Tikriausiai visi esame girdėję, kad valgyti riešutus yra sveika ir jų vartoti reikėtų kuo įvairesnių. Tačiau kokie riešutai yra naudingiausi mums? Galbūt kažkurių kaip tik reikėtų valgyti kuo mažiau? Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Rimantas Stukas sudėjo visus taškus ant „i“ ir...
Kai vien ledai atrodo nuobodu, gaminkite kavos ir ledų desertą. Ir paruošite akimirksniu – vos per minutę. Kavos ir ledų desertą apibarstykite riešutais.
Lėtiems tobuliems pusryčiams gaminkite varškėčius su klevų sirupu. Bus taip skanu, kad ir nenorėsite niekur skubėti. Patiekite varškėčius apibėrę smulkintai riešutais.
Jei pabodo virtos ar žalios daržovės, paruoškite „grill“ daržovių salotas su feta. Kepamas orkaitėje ar ant grilio, jas tinka valgyti vienas ar kaip garnyrą. „Grill“ daržovių salotas su feta puoškite bazilikų lapeliais.
Naminio griliažo tikrai dar nebūsite ragavę. Tad puiki proga jo padsigaminti patiems. Naminį griliažą gabaliukais pjaustykite, kai atvės.
Kelių puikiai pažįstamų produktų vartojimas gali atstoti onkologinių susirgimų profilaktiką.
Vien perskaičius patiekalo pavadinimą – karamelizuotų burokėlių salotos su špinatais ir ožkų sūriu – supranti, kad bus gerai. Ir išties – tai dėmesio vertas patiekalas, kuriame tokia skonių dermė, kad viena porcija kažin ar apsiribosite. Karamelizuotų burokėlių salotas su špinatais ir ožkų sūriu api...
Karo metai pakeitė ir Lietuvos parduotuvių lentynas: pirkėjai ilgisi „baltojo aukso“ iš Ukrainos (2)
Praėję vieni karo Ukrainoje metai pakoregavo ir maisto prekių asortimentą Lietuvos prekybos tinkluose. Jau sunkiau bus rasti rusiškos sodos, o pirkėjai pasigenda ukrainietiškos druskos, kurią teko keisti lenkiška arba itališka.