rizotas

19 straipsnių

Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų

2024.08.14 00:00
Modesta Meškė

Voveraitės – vienos geidžiamiausių grybautojų laimikių. Šie grybai – ne tik labai skanūs ir kvapnūs, bet ir labai puošnūs. Šį kartą vakarienei vyras pagamino grybų rizotą (risotto – it.) – šilkinės tekstūros ryžių ir grybų patiekalą. Tai labai skanus, sotus ir sveikas maistas, kurį galima patiekti n...

2019.07.20 10:50

Interneto platybėse ir įvairiose kulinarinėse knygose apstu įvairių receptų, kuriuose vienas iš ingredientų – alkoholiniai gėrimai. Taurelė amareto – gaminant itališką skanėstą tiramisu, taurė baltojo vyno verdant tobulą rizotą, alaus marinatas – minkštiems šašlykams. Tačiau nenorintiems naudoti ar ...

2018.06.13 19:03

Tradicinis italų virtuvės patiekalas rizotas, arba lietuviškiau – daugiaryžis, dėl švelnaus savo skonio ir malonios kremiškos struktūros dievinamas visame pasaulyje. Dalindamiesi šio patiekalo receptais profesionalai beveik visada akcentuoja du dalykus – būtina pasirinkti tinkamą ryžių rūšį ir virti...

2017.10.09 14:01

Rugsėjis Lietuvos miškuose džiugina gėrybėmis – iš samanų kepures kelia įvairiausi grybai, o pastarosiomis dienomis žmonės džiaugiasi itin geru baravykų derliumi. Patyrusiems grybautojams pakanka vos pusdienio pririnkti jų pilnus krepšius. Tačiau ar žinote, kaip tinkamai paruošti baravykus atsargoms...

2017.09.11 15:16

Kiekvienas save laikantis tikru šio itališko patiekalo profesionalu žino, kad svarbiausia gaminant rizotą yra du dalykai: kokybiški ryžiai ir kantrybė. Verdant šį patiekalą kaip niekur kitur tinka posakis, kad reikia gaminti su meile. Taigi jei norite džiaugtis nepriekaištingu kreminiu patiekalu, tu...

2017.06.19 13:43