Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų
rizotas
19 straipsnių
„Ryžių rutuliukai su grybais ir mocarela, arancini, – tikra italų virtuvės klasika. Iš išorės traškūs, o viduje minkšti su ilga, tąsia sūrio gija. Tikras malonumas valgyti“, – sako maisto tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“ autorė Indrė Denisovienė ir ragina patiems tuo įsitikinti. Svarbiausia – išsiv...
Vien ištarus žodį rizotas burnoje galima pajusti kreminio patiekalo skonį. Šįkart rekomemduojame jį gaminti su krevetėmis. Apsivalgymas toks rizotas – ne kitaip.
Neveltui rizotas vadinamas karališku patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas negali nuvilti net įmantriausio skonio ieškotojų. Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos.
Dvisporiai pievagrybiai, dar vadinami portobello grybais, kulinarinių gėrybių srityje išsiskiria kaip unikalus ir maistingas produktas. Dėl savo skonio bei įsimintinos tekstūros šis ypatingas grybas atveria daugybę galimybių maisto gamyboje ir žavi tiek profesionalius virėjus, tiek gaminančius namuo...
Ryžiai – itališki, grybai – lietuviški: visame pasaulyje išpopuliarėjęs rizotas, kurį pagaminsite per 20 minučių (10)
20 minučių – tik tiek užtruks šio patiekalo, kuris dažnai vadinamas „karališkuoju“, pagaminimas. Jau visame pasaulyje pamiltas itališkasis rizoto šiandien vis dažniau gaminamas ir lietuvių restoranuose, tuo tarpu laiko pritrūkę žmonės jį taip pat renkasi greitiems pietums ar vakarienei.
DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines keliones po šią šalį. Čia pateikiami patiekalų receptai, kuriuos kiekvienas tikrai paprastai pasigaminsite namuose.
Grybų sezono laimikis: iš voveraičių ir ryžių paruošė labai skanų patiekalą, tereikėjo kelių papildomų ingredientų (27)
Voveraitės – vienos geidžiamiausių grybautojų laimikių. Šie grybai – ne tik labai skanūs ir kvapnūs, bet ir labai puošnūs. Šį kartą vakarienei vyras pagamino grybų rizotą (risotto – it.) – šilkinės tekstūros ryžių ir grybų patiekalą. Tai labai skanus, sotus ir sveikas maistas, kurį galima patiekti n...
Lietuva yra antroje vietoje pagal išlaidas maistui ir nealkoholiniams gėrimams Europos Sąjungoje – tam skiriame beveik 21 proc. namų ūkio biudžeto. Šis skaičius galėtų būti mažesnis, jeigu pakeistume tam tikrus savo apsipirkimo įpročius.
Interneto platybėse ir įvairiose kulinarinėse knygose apstu įvairių receptų, kuriuose vienas iš ingredientų – alkoholiniai gėrimai. Taurelė amareto – gaminant itališką skanėstą tiramisu, taurė baltojo vyno verdant tobulą rizotą, alaus marinatas – minkštiems šašlykams. Tačiau nenorintiems naudoti ar ...
Grikiai! Visi juos mėgstame, bet ar kada būtumėte pagalvoję, kad šios kruopos puikiai tinka su lazdyno riešutais? Ilgai netruksite, o grikius norėsis valgyti dar dažniau.
Šildantis kreminis rizotas yra nuostabus, mano sielą pamaloninantis patiekalas. Jei niekada nevalgėte gerai paruošto rizoto, leiskite man jus perspėti, kad tai nėra tik šiaip sau ryžių košė. Rizotas yra rizotas – kreminiu padažu „apsirengę“ apvalučiai tobulai išvirti ryžiai. Esu tikra, kad kiekviena...
Tradicinis italų virtuvės patiekalas rizotas, arba lietuviškiau – daugiaryžis, dėl švelnaus savo skonio ir malonios kremiškos struktūros dievinamas visame pasaulyje. Dalindamiesi šio patiekalo receptais profesionalai beveik visada akcentuoja du dalykus – būtina pasirinkti tinkamą ryžių rūšį ir virti...
Virtuvės šefas Gian Luca pasakoja, kad kiekvienas tradicinis itališkas patiekalas skirtinguose Italijos regionuose yra gaminamas vis kitaip. Būtent dėl to italų virtuvę jis vadina bobučių palikimu, nes patiekalai turi beveik kiekvieno regioninio kaimo ypatumų. Šį kartą virtuvės šefas atskleidžia, ka...
Rugsėjis Lietuvos miškuose džiugina gėrybėmis – iš samanų kepures kelia įvairiausi grybai, o pastarosiomis dienomis žmonės džiaugiasi itin geru baravykų derliumi. Patyrusiems grybautojams pakanka vos pusdienio pririnkti jų pilnus krepšius. Tačiau ar žinote, kaip tinkamai paruošti baravykus atsargoms...
Kiekvienas save laikantis tikru šio itališko patiekalo profesionalu žino, kad svarbiausia gaminant rizotą yra du dalykai: kokybiški ryžiai ir kantrybė. Verdant šį patiekalą kaip niekur kitur tinka posakis, kad reikia gaminti su meile. Taigi jei norite džiaugtis nepriekaištingu kreminiu patiekalu, tu...