Salotos su rukola, arbūzu ir kumpiu – neabejotinai vienos populiariausių karštuoju metų laiku, kai nesinori sunkiai virškinamo maisto. Gaivios ir itin gardžios, nes leidžia pajausti pačius įvairiausius skonius. Salotas su rukola, arbūzu ir kumpiu valgykite vos tik jos paruoštos.
rukola
5 straipsnių
Šitaip paruoštą vištieną galima valgyti karštą, galima – šaltą, galima dėti į pietų dėžutę ar neštis į iškylą. Patiekalas turtingas savo skoniais ir tikrai sotus. Vištienos tortilija tiks ir sulaukus netikėtų svečių.
Šiaulių rajone gyvenanti Donata Jurgaitienė šiltos žiemos dėka jau sausio mėnesį džiaugiasi ankstyvuoju derliumi. Moteris dalinosi nuotrauka, kurioje užfiksuoti iš jos šiltnamio parnešti ridikėliai ir lauke užauginta rukola, svogūnai bei petražolės.
Ilgus metus tik Vilniaus turgavietėse daržoves perkanti Jūratė pastebi, kad kainos paskutiniuosius metus šiek tiek ūgtelėjo. O atėjus pavasario sezonui, kai stalą vis dažniau norisi papuošti žaliomis salotomis, kainų pokyčiai dar labiau jaučiasi. DELFI domisi, kiek šiuo metu sostinės turgavietėse ka...
Nuo neatmenamų laikų laukinė rukola augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais ši daržovė buvo viena populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant kitas daržoves.