Galima pasinerti į vasario 14-ąją visa galva arba ją vertinti kaip komercinę šventę, tačiau meilės tema visada buvo ir bus aktuali. Kaip žinomi žmonės vertina šv. Valentino dieną, kaip siūlo ją švęsti, pasakoja atlikėja Violeta Tarasovienė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir desertinių įkūrėja, kny...
Ruslanas Bolgovas
41 straipsnių
Atėjus vasarai, daugelis traukia į gamtą ir keliauja prie įvairių vandens telkinių, kur rengia pasisėdėjimus, piknikus ir grilio vakarėlius. Kaip rodo pardavimų duomenys, pirkėjų favoritu išlieka kiaulienos šašlykai, nors paskutiniu metu pastebimas ir kitų mėsų populiarumas. Tą progą, virtuvės šefas...
Žinoma aktorė Justė Zinkevičiūtė kartu su virtuvės šefu Ruslanu Bolgovu tapo laidos „Maisto kūrėjai“ vedėjais. Moteris džiaugiasi tokiais karjeros pokyčiais ir pasakoja, kokie patiekalai jai patinka labiausiai ir ką gaminant vis dar kyla iššūkių.
Onkologė įvardijo produktus, kurių reiktų vengti: tarp jų ir mielinė duona bei kiti daugelio mėgstami produktai (36)
Vieno kąsnio sumuštiniai ir užkandžiai – patogus valgyti ir dažnai labai patraukliai atrodantis maistas. Laidoje „Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene“ onkologė Edita Juodžbalienė paaiškino, kodėl reikėtų vengti mielinės duonos, pelėsinių sūrių ir kitų, daugelio mėgstamų, tačiau sveikatai nedraugiškų pro...
Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene. Onkologė įvardijo produktus, kurių reiktų vengti: tarp jų ir mielinė duona bei kiti daugelio mėgstami produktai (30)
Vieno kąsnio sumuštiniai ir užkandžiai – patogus valgyti ir dažnai labai patraukliai atrodantis maistas. Šiandien laidoje „Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene“ – ne tik skanių, bet ir sveikų užkandžių idėjos, kuriomis pasidalins virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. O onkologė Edita Juodžbalienė paaiškins k...
Ką šiandien gaminti pusryčiams? Šį klausimą ryte sau užduoda daugelis. Ir išties, pagaminti ne tik sveikus, bet skanius ir įvairius pusryčius kiekvieną dieną gali atrodyti nelengva užduotis. Laidoje „Sveika lėkštė“ – didžiausias dėmesys grūdams, kruopoms ir viskam, kas dera prie jų.
Prekybos centre G9 įsikūrusio restorano „RB Kitchen“ savininkas Ruslanas Bolgovas delsia atsiskaityti su darbuotojais, o kai kuriuos jų galimai įdarbina be sutarčių. Tai „Delfi“ paliudijo trys merginos.
Vien mėsa sotus nebūsi: išdavė auksinę taisyklę, kaip grilyje kepti daržoves, kad jos nebūtų „guminės“ (10)
Nors mėsa ir yra vienas pagrindinių patiekalų, kepamų grilyje, kad tinkamai iškeptum daržoves, irgi reikia žinių. Žinomas šefas Ruslanas Bolgovas pasidalijo trimis receptais ir patarimais, kuriuos virtuvėje naudoja profesionalai.
Nėra nė vieno produkto, kurio nebūtų galima skaniai pagaminti ant laužo: pakanka žinoti vos kelias paruošimo subtilybes (24)
Sušilus orams sodybose ar prie vandens telkinių pakvimpa dūmų ir keptos mėsos kvapas. Sezonas prasidėjo! Nors kiekvienas turi savo metodą, kaip iškepti tobulą steiką, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas įsitikinęs: gardink prieskoniais negardinęs – svarbiausia šviežia ir kokybiška mėsa.
Nors vištiena yra sveikesnė alternatyva kiaulienos šašlykui, daugelis vis dar nesiryžta rizikuoti kepdami šią mėsą – dažnai vištienos šašlykas būna sausas ir neteikia tiek džiaugsmo. Tačiau kaip teigia profesionalai, nėra blogų patiekalų – yra tik per mažai žinių. Taip tikina grilinimo bendruomenės ...
Šefo patarimas: kelių esminių taisyklių nesilaikymas gali sugadinti net pačias sveikiausias daržoves (9)
Jau kone tris dešimtmečius garsiausiose virtuvėse besisukantis profesionalus šefas Ruslanas Bolgovas laikosi tik vienos taisyklės: maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas. Kad tai veikia, jau įsitikino ir jo patiekalų ragavę seras Eltonas Johnas, legendi...
Po persivalgymo periodo ieškome lengvų, bet kartu ištaigingų patiekalų, rašoma atsiųstame pranešime spaudai. Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sako, kad nors ir žengsime į Kiaulės metus, norintys neapsunkinti savo skrandžių, turėtų rinktis patiekalus iš paukštienos.
Vaikų mityba šį rudenį tapo viena iš populiariausių temų naujienų portaluose. Deja, nesibaigiančiuose skunduose apie tai, kad vaikai naujų, sveikesnių patiekalų mokyklose nevalgo, dažniausiai pamirštama tai, kas svarbiausia: ką daryti, kad situacija pasikeistų? Ką įdėti į moksleivio priešpiečių dėžu...
Jau 25 metus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sukasi aplink puodus profesionalioje virtuvėje ir savo kūryba stebina kitus. Tad ir kulinarinio turo pavadinimas „25“ pasirinktas neatsitiktinai.
Įvairių pasaulio šalių restoranų virtuvėse dirbęs kulinaras Gediminas Abraškevičius sako, kad Užgavėnių proga verta paragauti ne tik tradicinių lietuviškų blynų, bet ir išmėginti mums neįprastus receptus iš kitų pasaulio virtuvių. O virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas siūlo pasimėgauti gurmanišku blynų...
Lietuvos šimtmečiui skirtus mėsainius nuspalvino kiekvienos šeimininkės virtuvėje randamais produktais (8)
Vieni Lietuvos šimtmetį švęs akimis – eidami į renginius ar parodas, kiti ausimis – klausydami koncertų, o treti gali išbandyti skanų ir sotų šventimo būdą – paragauti ar net pabandyti pasigaminti trispalvės spalvomis margintų mėsainių.
Artėjant valstybės 100-mečiui geriausi Lietuvos virtuvės šefai, tęsdami Lietuvos regionų virtuvės ciklą, pristatė suvalkiečių virtuvės patiekalų ypatumus. Patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – aukso medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo i...
Vasara savo orais šiemet tikrai nelepina, todėl kiekvieną šiltesnį savaitgalį norisi išnaudoti kuo produktyviau. Smagi iškyla su draugais ir artimiausiais tokiu atveju yra tiesiog tobulas laiko praleidimo būdas. Visgi jai ruošiantis dažnam iškyla klausimas: kokie patiekalą gaminti šiek tiek praalkus...
Grilio gerbėjai ant grotelių kepa įvairiausius patiekalus – nuo mėsos, žuvies iki daržovių, vaisių ar net desertų. Mėgstantiems pasinerti į kulinarinius eksperimentus tai yra ir puikus laiko praleidimo būdas, tačiau grilių renkasi ir tie, kurie jokiems eksperimentams neturi laiko – tiesiog nori grei...
Dar ne taip seniai turgus tebuvo laikomas senovišku reliktu, o pirkėjai labiausiai domėjosi tuo, ką siūlo prekybos centrai ir parduotuvės. Tačiau dabar vėl jaučiamas vis didesnis susidomėjimas turgumi.