Keli papildomi kilogramai neduoda ramybės? Jau mėnesį prakaitą liejate sporto klube, skaičiuojate kalorijas, bet rezultato nematote? Manote, kad tai dėl lėtos medžiagų apykaitos? Mitybos specialistė Rūta Beišytė-Aminova tikina, kad mes patys galime reguliuoti savo medžiagų apykaitą ir, pasirinkę tin...
Rūta Beišytė
8 straipsnių
Nors duona – neatsiejama sveikuoliško mitybos raciono dalis, duoną apipynusių mitų vis tiek apstu. Bemaž daugiausia diskusijų kelia duonos sudėtyje aptinkamos mielės: tebėra gajus mitas, neva šios – kenksmingos organizmui. Atsiųstame pranešime asmeninė trenerė, mitybos specialistė Rūta Beišytė-Amino...
Visuomenėje įsigalint sveikos gyvensenos kultui, dažnas žmogus vis daugiau dėmesio ima skirti mitybai – stengiasi rinktis kuo sveikesnius produktus ir skuba atsisakyti to, ką mano esant mažiau vertinga. Vis dėlto specialistai pastebi, kad dauguma sveikuolių mitybos racioną formuoja intuityviai, be p...
Atėjus naujiems metams kone kiekvienas sau dalija naujametinius pažadus ir tvirtina nuo dabar gyvensiantys sveikiau. Daugiau judės, užsiims aktyvia fizine veikla, nepamirš išgerti vandens. Tačiau bendrovės „Samsung“ užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad net 58 proc. visų apklausoje dalyvavusių respo...
Knygą „Ideali figūra“ pristatanti asmeninė trenerė Rūta Beišytė sako, kad norint pasiekti savo idealią figūrą, visų pirma reikia sureguliuoti mitybą, o sportą įtraukti ji pataria jau vėliau.
Per pastaruosius metus sparčiai išpopuliarėjus sveikos gyvensenos kultui, pastebimai pasikeitė ir lietuvių mitybos įpročiai. Tendencijos rodo, kad vis dažniau renkamės lengvesnį, maistingesnį maistą ir siekiame vartoti kuo mažiau riebalų.
Vištiena – itin populiari ir mielai perkama mėsa Lietuvoje. Tai vienas dažniausių mėsos pasirinkimų norint maitintis sveikiau, valgyti „lengvesnį“ maistą, sistemingai dailinti kūno linijas bei raumenis. Perkant mėsą, įprasta ją rinktis pagal galiojimo laiką ir kainą, tačiau ekspertai įspėja nepamirš...
Dažniausiai šalia mėsos patiekiamos bulvės yra pernelyg kaloringos ir netinkamos dažnam vartojimui, todėl kulinarai siūlo daug viliojančių alternatyvų, kurios padės atsisveikinti su įsišaknijusiu įpročiu rinktis bulves.