Sveikatai ir gyvensenos kokybei turi įtakos daug veiksnių, be abejo, vienas svarbiausių – mityba. Mokslininkai teigia – kuo didesnę kasdienio raciono dalį sudaro stipriai perdirbtas maistas, tuo didesnė rizika susirgti vėžiu, ypač kai kuriomis jo rūšimis. Mitybos specialistai ragina peržvelgti savo ...
Rūta Petrauskaitė-Everatt
4 straipsnių
Šiuo metu Lietuvoje veikia 4 prevencinės vėžio programos – gimdos kaklelio, krūties, prostatos ir storosios žarnos – skelbiama Nacionalinio vėžio instituto interneto svetainėje. Vis dėlto, pasak kai kurių specialistų, prevencinėms vėžio programoms Lietuvoje trūksta efektyvumo.
Apie tai, kad bent kelis kartus per savaitę verta rinktis ne mėsą, o žuvį, turbūt girdėjote ne vienas. Viena iš priežasčių, kodėl taip reikėtų elgtis, yra ta, kad žuvyje esti daug mūsų sveikatai labai naudingų omega-3 riebalų rūgščių.
Daktarė išvardijo, kurie maisto produktai didina vėžio riziką: rekomendavo, ką valgyti kasdien (172)
Mūsų sveikatos būklę nulemia daugybė veiksnių, kurių vienas svarbiausių yra mityba. Nacionalinio vėžio instituto (NVI) epidemiologė daktarė Rūta Petrauskaitė-Everatt pastebėjo, kad mitybos skirtumai yra viena iš priežasčių, kodėl skirtingose šalyse sergamumas vėžiu yra nevienodas. Ji pasakė, kokia y...