Velykų laukimo metas buvo ilgas, o su bundančia gamta prasidėdavo ir ūkio darbai, tad po ilgo bei tamsaus žiemos sąstingio atbusdavo ne tik gamta, bet ir žmonės. Velykos buvo neatsiejamos nuo gyvybės simbolio margučio, o kuo pamaloninti pilvus, išmone pasižymėjo net vargingiausia šeimininkė.
Rūta Sakalienė
6 straipsnių
„Maxima“ iššūkyje išragavę skirtingų Lietuvos regionų tradicinių patiekalų, šįkart šefas Gianas Luca Demarco ir tradicinės lietuviškos virtuvės žinovė Rūta Sakalienė keliasi į Aukštaitiją. Nuo seno vienas labiausiai aukštaičių vertintų tradicinių patiekalų – grietinėje ir piene su daržovėmis troškin...
Užderėjus šviežiems burokėliams, atėjo metas jų receptais pasigardinti ir sušildyti vėsias rudens dienas. O kas tokią dieną gali būti gardesnio už barščių sriubą su auselėmis, kurios tradicinis receptas daugybę metų buvo taip dievinamas Suvalkijoje? Laiko patikrintą receptą išbandęs šefas Gianas Luc...
Gianas Luca Demarco pabandė iškepti dzūkišką bandą: tai kaip itin populiarus itališkas patiekalas, kurį dievina lietuviai (20)
Ar esate gaminę tikrą dzūkišką bandą? Jei esate iš tų, kurie nė nežino, koks tai patiekalas, jį galite išmokti pagaminti su virtuvės šefu Gianu Luca Demarco. Tiesa, vyras pripažįsta, kad be etnografės Rūtos Sakalienės nė nežinotų, nuo pradėti.
Žemaitišką patiekalą pagaminęs Gianas Luca Demarco negaili jam pagyrų: lietuviai, na ir skonis! (22)
Kastinys – kulinarinis Žemaitijos pasididžiavimas, kuriam pasigaminti turbūt nėra tinkamesnio meto, nei šviežiomis daržovėmis turtingas ruduo. Jų prisirinkę, šefas Gianas Luca Demarco ir tradicinės lietuviškos virtuvės žinovė Rūta Sakalienė parodė, kaip pasigaminti tikrą žemaitišką kastinį.
Virtuvėje suktis mėgstantiems virtuvės šefas Giana Luca Demarco ir etnologė Rūta Sakalienė siūlo pasigaminti spalvingos ir rudens gėrybėmis kvepiančios žuvies taip, kaip ji nuo seno gaminta Mažojoje Lietuvoje.