Nesuvalgytas maistas, tarkime, virti ryžiai, gali kelti nemenką galvos skausmą. Išmesti nesinori, tačiau reikia gerai pasukti galvą, kur juos panaudoti. Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sugalvojo puikų būdą, kaip sunaudoti vakarykščius ryžius. Ši idėja netruko sužavėti ir sekėju...
ryžiai
359 straipsnių
Ryžis (lot. Oryza) – miglinių (Poaceae) šeimos augalų gentis.
Paprastai apsinuodjimo maistu požymiai yra vėmimas ar viduriavimas. Tačiau vienas 38-erių metų vyras nustebino net ir visko mačiusius medikus. Dėl ryžių sukelto apsinuodijimo maistu jam buvo pažeistos lyties organų sritys. Su tokiu atveju gydytojai susidūrė pirmąkart.
Jei nėra daug laiko, o norisi šilto gardaus ir sveiko maisto, gaminkite vištienos kepsnelius. Šiuos kepsite orkaitėje, tad patiekalas bus kur kas palankesnis sveikatai. Vištienos kepsnelius patiekite su ryžiais ir padažu.
Agurkai su krevetėmis – visiškai vasariškas patiekalas. Lengvas, bet sotus ir labai gardus! Agurkai su krevetėmis itin tinka šventiniam stalui.
Ką daryti telefonui įkritus į vandenį? Paaiškino žingsnis po žingsnio – įsiminkite tai visam laikui (1)
Šokdami į baseiną pamiršote, kad išmanusis buvo kišenėje. Fotografuojantis pajūryje telefonas išsprūsta iš rankų ir nukrenta į sūrias bangas. Tai tik keli iš šimtų būdų, kaip jūsų telefonas gali susidurti su vandeniu. Ką dabar daryti?
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Pietums – meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais. Itin sodraus skonio, o jei norisi aštrumo, dėkite daugiau aštraus padažo. Meksikietišką sriubą su mėsos kukuliais valgykite karštą.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Bulvė – itin populiari daržovė lietuvių virtuvėse. Tiesa, dažnai kažkodėl demonizuojama, kai kurie vis dar ragina jos atsisakyti, o siekiant sulieknėti tebegalioja stereotipinė taisyklė bulvėms sakyti „sudie“ ir pasisveikinti su ryžiais. Pasirodo, visai be reikalo.
Turbūt visiems aišku – neturėtume valgyti įtartino kvapo žuvies, ne šaldytuve laikyto pradaryto majonezo ar neplautų daržovių, kad neapsinuodytume maistu. Žinome ir tai, kad žalios mėsos jokiu būdu negalima palikti kambario temperatūroje – tokie gaminiai saugomi šaldytuve. Pravartu atnaujinti žinias...
Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas paprastesnis variantas nei sušių gamyba, tačiau ne mažiau gardus. Patiekdami lašišos ir jūros dumblių užkandį apšlakstykite sojos padažu.
Mėgstantiems aštriau – charčio sriuba. Tiršta, kvapni, joje netrūksta skonių. Charčio sriubą virsite apie 1 valnadą 40 minučių.
Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.
Didėjant pasaulio gyventojų skaičiui, didėja ir aplinkai tenkanti našta. Ne mažiau svarbus veiksnys yra maisto gamyba, ypač didžiuliai žemės plotai ir vanduo, reikalingi gyvuliams auginti.
Neabejotinai keptų ryžių su daržovėmis ragavote azijietiškos virtuvės restorane, tačiau šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti ir namuose. Nustebsite, kaip viskas paprasta. Keptus ryžius su daržovėmis valgykite vienus ar patiekite prie vištienos ar kiaulienos patiekalų.
Orchidėjos yra gana nepretenzingi kambariniai augalai, tačiau kai kalbama apie augimą ir žydėjimą, jų elgesys labai pasikeičia.
Jei norite sočių ir skanių pietų, gaminkite vištieną kiniškai. Maloniai saldžiarūgštis skonis nieko nenuvils. patiekite vištieną kiniškai su ryžiais.
Neveltui rizotas vadinamas karališku patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas negali nuvilti net įmantriausio skonio ieškotojų. Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos.
Vištienos plovą gaminame, kai turime šiek tiek daugiau laiko virtuvei. Tik svarbu gerai perplauti ryžius – tada plovas bus birus. Plovas su vištiena itin gardus, tad galimai norėsite ir antros porcijos.