Mityba svarbi viso organizmo, taigi, ir dantų, burnos sveikatai. Dažniau akcentuojami produktai, kurie stiprina dantis, vis dėlto nepakenktų prisiminti odontologų rekomendacijas ir apie žalingus produktus bei gėrimus – tokius, kurie ėdą emalį ir sudaro palankias sąlygas daugintis kenksmingoms bakter...
sacharozė
3 straipsnių
Sacharozė, cukrus – disacharidas natūralus saldiklis, kurio molekulinė formulė C12H22O11. Jį sudaro α gliukozės ir β fruktozės likučiai.
Proteininis batonėlis, šokoladas, šokoladinis kremas, sirupas... Rodos, šiais laikais viskas gali būti pavadinta „proteininiais“. Arba kitaip – baltyminiais. Valgydami tokius produktus žmonės jaučiasi daug ramiau, mat galvoja, kad tai yra itin sveika. Tad ir valgyti galima daugiau nei įprastai. Tači...
DELFI Maistas apsilankė biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė bei mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė ir aptarė mūsų virtuvėje dažniausiai naudojamas saldinimo priemones bei papasakojo apie cukraus naudą ir žalą mūsų organizmui.