Šakšuka su saliamiu labai soti, tad patiekalas puikiai tiks ir pietums ar vakarienei. Valgykite karštą – toks patiekalas yra pats gardžiausias. Šakšuka labai skanu su česnakiniu batonu.
šakšuka
14 straipsnių
Pagaminkite pusryčiams šakšukos – nepasigailėsite. Tai sotūs ir maistingi pusryčiai. O užtruksite vos 15 minučių. Šakšuką pagardinkite bazilikų lapeliais.
Šakšuka su pomidorais ir kiaušiniais – Izraelyje ištobulintas, nuostabaus skonio patiekalas. Pasigaminkite skonio kupinus pusryčius, pietus ar vakarienę vos keliais paprastais žingsniais.
Norite būti kulinariškai madingi? Tuoj atskleisiu jums kelias paslaptis. Lengvai tapsite grilinimo žvaig[dėmis pasigaminę šių triušienos dešrelių salotų su tįstančia mocarela. O jei negalite keliauti, į Rytus jus nuneš kvapnioji šakšuka. Susitikime kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį laidoje „Alfas ...
Gian Luca Demarco siūlo pusryčiams pasigaminti izraelietišką kiaušinienę – šakšuką. Tai puikus būdas neišeinant iš namų keliauti po pasaulį. Reikės visai nedaug ir dieviško skonio patiekalas jau garuos ant stalo.
Šakšuka – patiekalas, kurio kilmė priskiriama Šiaurės Afrikos, arabų ir Izraelio tautų virtuvėms. Šakšukos pagrindiniai ingredientai – pomidorai, čili pipirai, česnakai ar svogūnai, kiaušiniai ir kuminas. Dažnai padažui naudojamos paprikos, ypač Izraelio virtuvėje. O šiais laikais šakšukai tiesiog b...
Dažnai mums visiems trūksta idėjų, ką valgyti pusryčiams, o kasdien valgomos avižinės košės ir virti kiaušiniai tikrai pabosta. Šioje vietoje gelbėja nauji, dar neišbandyti receptai, vienas iš mano šių metų atradimų pusryčiams – šakšuka su avinžirniais. Receptas kilęs iš Šiaurės Afrikos, ir dažniaus...
Tą rytą pagalvojau, kaip visiems mums sveika plėsti pažintį su kitomis kultūromis. Ir tai galima daryti pačiais įvairiausiais būdais – kelionėmis, specializuota literatūra ar dokumentiniais filmais apie konkrečios šalies, regiono virtuves. O savaitgalis, kai turime kiek daugiau laiko, geriausias met...
Ar mėgstate išbandyti kitų šalių virtuves? Neabejoju, kad atsakysite teigiamai. Man asmeniškai maisto pažinimas kelionėse tampa labai svarbiu prioritetu, bet išduosiu jums vieną viešą paslaptį – nereikia į tas šalis net vykti, daug skirtingų pasaulio virtuvių galime išbandyti čia pat Vilniuje.
Keli papildomi kilogramai neduoda ramybės? Jau mėnesį prakaitą liejate sporto klube, skaičiuojate kalorijas, bet rezultato nematote? Manote, kad tai dėl lėtos medžiagų apykaitos? Mitybos specialistė Rūta Beišytė-Aminova tikina, kad mes patys galime reguliuoti savo medžiagų apykaitą ir, pasirinkę tin...
Šis patiekalas dažniausiai garuoja ant stalo vėlyvais savaitgalio rytais. Tai viena iš izraelietiškos šakšukos variacijų. Italai tokiam patiekalui irgi turi labai įdomų pavadinimą – „kiaušiniai skaistykloje“.
Šakšuka – iš Izraelio kilęs patiekalas, gaminamas su gausybe pomidorų. Geriausia – šviežių, prinokusių ir kvapnių, bet galimos įvairios variacijos. Mano šakšuka šiandien su feta – šis nuostabaus skonio sūris patiekalą atskleidžia visai iš kitos pusės. O jei dar patieksite su traškia šviežia duona, g...
Pavargote nuo tų pačių pusryčių? Tuomet šis receptas yra tikrai jums! Nenuostabu, kad šakšuka vadinamas žydų virtuvės pasididžiavimu, nes šio unikalaus skonio neįmanoma pamiršti.
Izraelis keliautojus vilioja ne tik tūkstantmečius menančiais istoriniais objektais, Negyvąja jūra, bet ir turtinga maisto kultūra. Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros virtuvių įtaka formavo šios šalies kulinarinį landšaftą. Švieži produktai, prieskonių įvairovė ir netikėti maisto der...