Šaldytos produkcijos gamybos įmonė pastebi mažėjantį vartojimą šalyje. Verslininkas mano, kad didesni sunkumai Lietuvos verslo dar tik laukia, o maisto kainos artimiausiu metu neturėtų mažėti.
šaldytas maistas
10 straipsnių
Produktų šaldymas – ne tik geriausias konservavimo metodas, leidžiantis išsaugoti daugiausiai maistinių savybių, bet ir būdas sutaupyti bei gyventi tvariau. Prekybos tinklo „Rimi“ socialinės atsakomybės strategijos ir vystymo vadovas Liudvikas Aleliūnas sako, kad nuo pandemijos pradžios šaldyto mais...
Per pandemiją leidžiant daugiau laiko namuose, išryškėjo vartotojų poreikis šaldiklyje turėti vartojimui paruošto maisto. Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šaldymas – vienas iš geriausiai maistines produktų savybes išsaugančių konserva...
Per pandemiją leidžiant daugiau laiko namuose, išryškėjo vartotojų poreikis šaldiklyje turėti vartojimui paruošto maisto. Pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, šaldymas – vienas iš geriausiai maistines produktų savybes išsaugančių konservavimo būdų.
Džiugina gausus rudens gėrybių derlius? Maisto ekspertė patarė, kaip tinkamai šaldyti cukinijas ir burokėlius (3)
Rugsėjis – cukinijų ir burokėlių derliaus mėnuo. Gausiai užderėjus šioms gerybėms daržuose, dažnas suka galvą, ką iš jų pagaminti. Norisi išsaugoti jų ir žiemai, tačiau kokį būdą pasirinkti? Konservuoti, marinuoti, net džiovinti jau įprasta, tačiau retas žino, kad šias daržoves galima ir šaldyti. Sp...
Tobulėjant šaldymo technologijoms, kurios leidžia išsaugoti skonines ir kokybines produktų savybes, vis daugiau vartotojų renkasi užšaldytą maistą – šaldyto maisto sektorius pasaulyje yra vienas sparčiausiai augančių. Deja, kaip pastebi dietologė Kristina Jasmontienė, ne visi žino pagrindines produk...
Šaldymas – vienas populiariausių konservavimo būdų. Tinkamai šaldant maistą, jame išlieka didžioji dalis maistingųjų medžiagų, tačiau namų sąlygomis šaldydami ar atšildydami maistą žmonės neretai daro klaidų. Pramoniniu būdu šaldant maistą žema temperatūra pasiekiama per itin trumpą laiką.
Užšaldyti galima įvairius produktus – net kiaušinius, tik, žinoma, ne sveikus, o plakinį, LRT Radijui sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Mačytė.
Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tin...