Nors namuose nėra nė vienos sterilios vietos, kai kuriose iš jų bakterijoms veistis palankiau nei kitose. Taip nutinka dėl nuolatinės drėgmės ir maisto likučių.
salmonelės bakterijos
14 straipsnių
Vasarą dažnai iškylaujame, poilsiaujame gamtoje, kur sąlygos maisto ruošimui ir rankų higienai ne visada tinkamos. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai atkreipia dėmesį, kad šiltuoju metų laiku itin palanku plisti bakterinėms žarnyno infekcinėms ligoms, nes esant aukštai apli...
Profesorius Urbonas nurodė 2 dalykus, kurie turėtų būti namų vaistinėlėje: išgelbės suviduriavus (78)
Viduriavimas yra dažna ir nemaloni problema, su kuria vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu susiduria ne vienas.
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį užregistruotos 4008 žarnyno infekcinės ligos. Pasak ULAC Epidemiologinės priežiūros skyriaus gydytojos Aušros Bartulienės, per maistą plintančios žarnyno infekcijos registruojamos ištisus metus, tačiau didesnis sergamu...
Kainų analitikas turi savo teoriją: salmonelės „Maximoje“ galėjo atsirasti dėl Kinijoje siaučiančio viruso (369)
Kilus skandalui, kai „Maxima“ atsakingoms tarnyboms ne iš karto pranešė apie tinkle atsidūrusią salmonelėmis užkrėstą mėsą, ekspertai pateikia ir savo versijų, kodėl taip nutiko. Tikinama, kad į Lietuvą galimai plūstelėjo mėsa, kurios nebegalima išvežti į Kiniją ir kurios galiojimo laikas „ant ribos...
Prekybos tinklas „Maxima“ sustabdė prekybą šviežia mėsa. Bendrovė tvirtina, kad kilo įtarimai dėl dalies mėsos kokybės.
Į Lietuvą plūsta užkrėsta lenkiška vištiena. Vien per pirmą pusmetį inspektoriai aptiko 90 tonų užkrėstos paukštienos, du kartus daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Negana to, dėl šios netinkamos lenkiškos produkcijos, Kauno ir Šiaulių vaikų darželių mažyliai užkrėsti salmonelioze, skelbė LNK ...
Masinį susirgimą salmonelioze ėmęsi tirti higienistai apstulbo konditerijos ceche Ramygaloje aptikę kepiniams naudojamas kiaušinių duženas.
Salotos pakeliuose gali padidinti bakterijų, pvz., salmonelių, protrūkį, be to, bakterijos gali pasidaryti pavojingesnės.
Viešojoje erdvėje pasklido informacija iš teisėsaugos pareigūnų apie salmonelių ir ešerichijų bakterijas, nustatytas kai kuriuose bendrovės „Judex“ gaminiuose.
Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, jog dalyje šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produkcijoje esą nustatyta salmonelių ir žarninių lazdelių.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad, gavus iš teisėsaugos institucijų informacijos apie įmonės UAB „Judex“ produkcijoje nustatytą mikrobinę taršą, įmonėje atliktas neplaninis tyrimas, atrinkti produkcijos mėginiai, o įmonės veikla laikinai sustabdyta.
Statistika rodo, kad dešimtys, o kartais ir šimtai tonų maisto Lietuvoje būna užkrėsti salmonelėmis ar parazitais.
Pernai 23 tonos maisto produktų, kurie turėjo patekti į rinką, buvo užkrėsti salmonelės bakterijomis, 4,5 tonos - parazitais, daugiau nei 320 tonų - viršijo leistiną kancerogeninių medžiagų kiekį. Iš viso per metus sunaikinta daugiau nei 1 700 tonų nesaugių maisto produktų, praneša Lietuvos vartotoj...