Tik įsivaizduokite, koks nusivylimas: nekviestos prie jūsų pietų stalo pasirodo kambarinės musės ir tiesiu taikymu suskumba prie jūsų mėgstamiausio patiekalo. Ant jo lėtai pasivaikšto, patrina kojeles, paspjaudo ir lyg niekur nieko nuskrenda kitur. Svarbiausias klausimas: ar maistas po tokio musės a...
Salmonella
17 straipsnių
Nors nepamirštama velykinė tradicija lieka sudaužti ir suvalgyti kiaušinį su savo artimaisiais, svarbu atsižvelgti ir į subalansuotą mitybą, kuri leis neapkrauti mūsų organizmo šventės metu. Gydytoja dietologė Justina Linauskaitė-Kekė, dirbanti Klaipėdos Respublikinėje ligoninėje, papasakojo daugiau...
Moteris, kuri užkrėtė vidurių šiltine daugiau nei 50 žmonių, nors pati buvo visiškai sveika, buvo praminta „Tifoidine Mere“ („Typhoid Mary“). Šis atvejis parodo, kad kai kurie žmonės gali pernešti pavojingas ligas, nors patys jokių simptomų nejaučia.
Juodieji pipirai gali apkartinti ir jūsų sveikatą: kodėl negalima vartoti prieskonių pasibaigus jų galiojimo terminui (4)
Prieskoniai ir žolelės – tai aromatingos augalų dalys (lapai, žiedai ir kitos dalys), naudojamos suteikti maistui aromatą ir skonį. Nors prieskoniai paprastai sudaro labai mažą galutinio produkto dalį, kaip teigia Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai, tačiau,...
Naujas ugdymo sezonas nelinksmai prasidėjo lopšelio darželio „Liepaitė“ auklėtiniams. Per pirmąsias dvi rudens savaites salmonelioze užsikrėtė 7 vaikai.
Svarbiausią šv. Velykų atributą – kiaušinius perkame parduotuvėje, turguje, kai kurie parsivežame iš kaimo. Dažniausiai šventinį stalą puošiame vištų kiaušiniais, taip pat populiarėja putpelių ar net stručių kiaušiniai.
Užkrečiamų ligų ir AIDS centras (ULAC) informuoja, kad šįmet mūsų šalyje diagnozuotas antras vidurių šiltinės atvejis. Manoma, kad ligonė šia retai Lietuvoje nustatoma liga užsikrėsti galėjo Indonezijos Balio saloje.
Šiemet liepos pirmąją savaitę Kauno mieste buvo nustatytas ūmios žarnyno infekcijos protrūkis, praneša Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas.
Manoma, kad jei nukritusį ant žemės saldainį ar kitą maistą greitai pakeliame ir nupučiame nuo jo dulkes – jį galima valgyti. Ar tikrai?
Teismas turės iš naujo nagrinėti šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ ginčą su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nutraukė šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ ginčą su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), kadangi nebeliko ginčo objekto - skundžiamas tarnybos nutarimas jau nebegalioja.
Vilniaus apygardos administracinis teismas kovo 29 d. teismo posėdyje išnagrinėjo UAB „Judex“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ginčą panaikinti nutarimą ir sprendimą skelbs balandžio 11 d.
Griežti reglamentai ir investicijos į naujausias technologijas turėtų užtikrinti saugią maisto gamybą, bet „koldūnų skandalas“ parodė, kad pirkėjai gali įsigyti jų sveikatai pavojingo maisto, apie tai nė nenutuokdami.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, rugpjūčio 4 d. atlikę patikrinimą bendrovėje „Judex“, nustatė higienos ir ženklinimo pažeidimų, rado produktų, kurių tinkamumo terminai pasibaigę.
Piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu įtariamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas Jonas Milius kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą, apgailestaudamas dėl jo pozicijos, komentuojant įmonės „Judex“ skandalą.
Velykos jau visai ant nosies. Dauguma lietuvių skuba marginti kiaušinius. Didžiausio pirkėjų antplūdžio prekybininkai tikisi šiandien ir rytoj.
Ruošiantis šv. Velykų stalui Panevėžio visuomenės sveikatos centro specialistai primena apie dažniausiai tarp zoonozių (plintančios nuo gyvūnų žmogui) registruojamą ligą - salmoneliozę.