Geliantys sąnariai yra gana dažna problema, o jų sveikata, pasirodo, priklauso ne tik nuo fizinio aktyvumo, bet ir nuo mitybos. Pasirūpinti sąnarių sveikata svarbu, nes progresuojant sąnarių ligoms atsiranda skausmas, tinimas, uždegimas, ilgainiui sąnariai tampa ne tokie judrūs, sumažėja judesių amp...
šaltiena
14 straipsnių
Šaltiena – mėsos, kaulų nuoviro drebučiai su mėsos gabaliukais. Plačiai paplitęs patiekalas Rytų Europos virtuvėse.
Želė dėl ryškių spalvų ir lengvai formuojamos konsistencijos yra populiarus pasirinkimas kuriant vizualiai patrauklius skanėstus, kuriais gali mėgautis ir vaikai, ir suaugusieji. Gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės teigimu, tai – desertas, kuriuo saikingai mėgautis gali daugelis.
Šaltiena – gardi šventinio stalo puošmena, kurios pirmasis receptas buvo aprašytas dar XIV a. Viduramžių receptų knygoje. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog šaltiena yra vienas senųjų lietuvių pamėgtų patiekalų, kurį dėl kolageno baltymų verta į...
Rašysiu apie patiekalus, kurie turi dingti (mano požiūriu). Jie gastronomijai tas pats, kas kultūrai yra Eldaro Riazanovo filmai, kas yra lietuviškas sovietinis kinematografas, Juozo Baltušio proza, kaip lietuviškas teatras, kur visi garsiai rėkia, kaip humoro vakaras per Ostankino televiziją, kaip ...
Daugeliui šaltiena yra nostalgiškas patiekalas, dar nuo vaikystės užimdavęs garbingą vietą ant vaišių stalo, kai per didžiąsias metų šventes prie jo rinkdavosi šeima. Beje, šio patiekalo pardavimų tendencijos rodo, kad tradicija neišblėso. Prie populiarumo prisideda ir žinios, nes šaltiena vertinama...
Šeštadieniais, 11 val „Delfi TV“ žiūrovus kviečia eksperimentuoti virtuvėje kartu su čia rodoma laida „Receptų receptai“. Kaskart net 10 receptų žiūrovams pasiūlančioje laidoje šįkart bus galima pamatyti Velykų stalui skirtus patiekalus. Prieš laidą pasikalbėjome su puikiai gaminančia laidos „Delfi ...
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Maisto istoriją tyrinėjantis mokslininkas apie šaltieną: nustebsite, kaip prieš 200 metų buvo gaminamas šis patiekalas (6)
Šaltiena – vienas iš patiekalų, kurio retas lietuvis atsisako. Kaip ir skilandžius ar šaltibarščius, šaltieną mūsų tautiečiai valgo ir mielai svečius ja vaišina nuo neatmenamų laikų. Nors, atrodytų, šaltiena – neįmantrus patiekalas, kurio gaminimo procesas nėra itin kūrybingas, lietuviškos virtuvės ...
Atsibodo įprasta pilka šaltiena? Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas jums turi nerealų pasiūlymą – spalvinga, graži ir nepaprastai gardi! Žiūrime, įsidėmime ir gaminame.
Šaltiena – dar vienas lietuvių itin mėgstamas ir ypač populiarus šventinis patiekalas, tačiau tikrai ne visi jį moka pagaminti patys. Mano močiutė viską detaliai parodys, todėl galėsite nudžiuginti ir savo šeimą! Skanaus!
Per Kalėdas ir Velykas lietuviai ragaudavo daugybę patiekalų, bet garbingoje vietoje ant stalo visada puikuodavosi šaltiena, iki šiol neretai pavadinama košeliena. Kulinarinis paveldas, kurio kilmę linkę savintis daugelis tautų.
Per Kalėdas ir Velykas lietuviai ragaudavo daugybę patiekalų, bet garbingoje vietoje ant stalo visada puikuodavosi šaltiena, iki šiol neretai pavadinama košeliena. Kulinarinis paveldas, kurio kilmę linkę savintis daugelis tautų.
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.
Pusantrų metų Lietuvoje gyvenantis ekvadorietis Fabianas Sanchezas sprogdina internetą. Užsienietis prieš kameras ragauja lietuvišką maistą ir viešai skelbia savo įspūdžius – ši vaikino idėja jau spėjo sužavėti tūkstančius.