Nors populiariųjų šaltibarščių iš lietuvių niekas neatims – rožinė sriuba įvertinta ir tarptautiniuose gardžiausių patiekalų rinkimuose – dažnas žino ne vieną šaltos sriubų receptą. Į tokį sąrašą maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė rekomenduoja įtraukti dar vieną – šal...
šaltsriubė
8 straipsnių
Zina Bružienė, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė – neišsenkantis receptų aruodas. Štai anądien su sekėjais ir kitais maisto gaminimo entuziastais pasidalijo ryškiai geltonos spalvos sriuba. Šaltsriubė – tokios ryškios ir gaivios spalvos, kad iškart parūpo, kas tai per patiekalas. Duodama ...
Jei reikėtų išrinkti tradicinį lietuvių virtuvės vasaros patiekalą, niekas tikrai nesuabejotų – tai šaltibarščiai. Ryškiai rožiniai, patiekti su šviežio derliaus bulvytėmis – tikras malonumas ir akims, ir skrandžiui.
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Šviežių pomidorų ir apelsinų sulčių derinys iš karto verčia pagalvoti apie „Sangritą“, ir tai ne keista, kadangi būtent „Sangrita“ – žvalumo kaipmat suteikiantis meksikietiškas gėrimas, baruose paprastai siūlomas kaip gaivus gurkšnis prie tekilos, – ir tapo nuostabios šatlsriubės recepto įkvėpimo ša...
Sugrįžusi vasara ir alinantis karštis gali itin išvarginti žmogaus organizmą. Mažiausiai, ką šiuo metu laiku galvoja dažnas mūsų, tai – maisto gaminimas ir sukiojimasis prie viryklės, nes juk taip norisi pasidžiaugti likusiomis vasaros dienomis. Tačiau, kad ir kaip aukštai kyla termometrų stulpeliai...
Net ir didžiausius šaltų sriubų gerbėjus šis receptas tikrai nustebins savo skonių netikėtumu. Taigi, jei norite išmėginti kažką naujo, agurkų, pistacijų ir šukučių šaltsriubė – puiki idėja.
Gyvename ne tam, kad valgytume, o tam, kad žinotume, ką valgyti, kad išliktume dailios ir energingos.