Jau rytoj – tradicinės Užgavėnės, kai vysime šaltą žiemą iš kiemo ir pasitiksime pavasarį. Pagrindiniai šios šventės simboliai – persirengėliai, kaukės, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas. O kokios gi Užgavėnės be blynų?
„Samčio užrašai“
9 straipsnių
„Samčio užrašai“ – tai vaikams skirta receptų knyga, skatinanti sveikus patiekalus pasigaminti patiems.
Kornvalio grafystė garsėja nebeveikiančiomis, tačiau įspūdingą kraštovaizdį formuojančiomis kalnų kasyklomis, uolėtomis įlankomis ir balto smėlio paplūdimiais. Kelionių ekspertai teigia, kad nė vienos atostogos Kornvalyje neapsieina be tradicinio Kornvalio pyragėlio.
Pamenate prancūziškus pyragaičius iš Marselio Prusto romanų ciklo „Prarasto laiko beieškant“? Tai – madlenos, kurias mirkydamas į arbatą romano herojus užuodžia kvapą, sugrąžinantį jį į vaikystę. Šis paprastas procesas leidžia iš naujo išgyventi jau kadaise patirtas akimirkas.
Vieniems tai tikras atradimas, kitiems – siaubas: išmėginkite Odetos marinuotų kiaušinių receptą (23)
Virtus kiaušinius marinuoja britai, amerikiečiai, vokiečiai, prancūzai ir kitų tautų atstovai. Kietai išvirti kiaušiniai nulupami, panardinami į marinatą ir jame laikomi nuo vienos dienos iki kelių mėnesių. Tokie kiaušiniai tinka sumuštiniams, į salotas, be to, tai yra puikus būdas sunaudoti likusiu...
Odeta pasidalijo iš kartos į kartą perduodamu obuolių pyrago su varške receptu: skonis – 10 balų (14)
Ruduo – obuolių metas. Šie vaisiai naudingi mūsų sveikatai, nes juose gausu vitaminų ir kitų svarbių medžiagų, kurių itin reikia šaltuoju metų laiku. Obuolių pyragas – bene mėgstamiausias lietuvių desertas, kepamas užderėjus gausiam derliui. Maisto entuziastė Odeta sutiko pasidalinti savo pyrago rec...
Varškės apkepas skanus bet kuriuo dienos metu – tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Nors dažna šeimininkė turi savo receptą, jeigu vis dar neatradote geriausio recepto, Delfi siūlo pasigaminti Odetos varškės apkepą, kurį pasigardžiuodami valgys ir vaikai, ir suaugusieji.
Šilti orai vasarą – tikras džiaugsmas, tačiau dažniausiai per karštį valgyti nesinori. Pasirinkimų gausa lepina daržo ir sodo gėrybės, tad jeigu nesinori karštos sriubos ar riebios mėsos, Delfi siūlo pasigaminti gardų varškės apkepą su cukinijomis.
Vasara sunkiai įsivaizduojama be arbūzų. Tai daugiausiai vandens turintis vaisius, turtingas maistinių medžiagų. Jei pabodo arbūzą valgyti vieną ar nusipirkote beskonį arbūzą, patariame pasigaminti gaivų limonadą, kuris patiks ne tik jums, bet ir vaikams.
Maisto entuziastė pasidalijo gardžiausių naminių ledų receptu: patiks ir smaližiams, ir gurmanams (7)
Vasarą norisi gaivių desertų, todėl naminiai ledai – puikus pasirinkimas! Jie yra aiškios sudėties, be jokių cheminių priedų, be to, pagal savo poreikius galite rinktis norimus ingredientus. Kam pirkti, jei galite pasigaminti patys?