Šilti orai ir kiaulienos sprandinės šašlykas – amžinas vasaros ir atostogų palydovas. Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks prie šašlykų siūlo pasigaminti jogurtinį tzatziki padažą. Patikėkite – tokių šašlykų norėsite dar ir dar.
šašlykas
19 straipsnių
Tiesą pasakius, šašlyku galima mėgautis ne tik šiltuoju sezonu – čia svarbiausia žinoti gero marinato receptą. Tokiu ir dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Minkštas ir sultingas šašlykas su daržovėmis nuginkluos kiekvieną valgytoją.
Atvykti į Batumį žurnalistus pakvietė Adžarijos turizmo departamentas. Kai susipažinome su ponia Sophiko turizmo parodoje, ji šypsojosi žinodama, kad jų šalis tikrai nepaliks abejingų. Sakė, jog birželis labai tinkamas metas viešėti pas juos, nes tuomet dar pamatysime gėlių jūrą, itin vešlią žalumą ...
Gamtoje gamintas maistas kur kas skanesnis, o jei dar suktis virtuvėje ir rūpintis patiekalais nereikia – gardu dvigubai. Termometro stulpeliui kylant į viršų, pats metas nupūsti dulkes nuo kepsninės ir grilio sezoną skelbti atidarytu!
Artėjant šiltiems pavasario orams, dauguma lietuvių nekantrauja išsinešti laukan kepsnines, užkurti grilius ir kartu su šeima ar draugais pasilepinti virš žarijų kepta mėsa. Kiekvienas lietuvis bent kartą gyvenime yra ragavęs mėsos šašlyką, o dažnas ir kepęs. Tačiau ar daugelis mėsos kepimo entuzias...
Tamsiomis žiemos dienomis pasiilgstame saulės ir smagių išvykų su bičiuliais gamtoje. Nors lauke dar nosį žnaibo šaltukas, taip pat galime mėgautis ant žarijų kepamos mėsos aromatais, tereikia tinkamai tam pasiruošti.
Paverskite savo iškylą tikromis iškilmėmis. Visus sužavėsite ant stalo padėję Jo Didenybę „Burgerį“, kurį pagal kiekvieno pageidavimą galėsite pagaminti tiek mėgstantiems mėsą, tiek vegetarams. Ir būtinai patiekite vakaro „kozirį“ – grybų šašlyką!
Mėsininko patarimai: laiko patikrinti šašlykų ir kepsnių marinatai, kurie tobulai suminkština mėsą (6)
Nors baigiantis pavasariui orai Lietuvoje vis dar labai permainingi, daugelis grilinimo entuziastų jau spėjo atidaryti kepimo sezoną. Tačiau tam, kad gamtoje ruošiamas maistas ne tik būtų smagi pramoga, bet ir sotaus skrandžio rezultatas, mėsos eksperto Gintaro Bačkovo teigimu, didelį dėmesį reikia ...
Kepsnių sezono pradžią prekybos centrai tradiciškai skelbia iš karto po Šv. Velykų. Dešrelės, kiauliena, paukštiena, graibstomos vos tik saulė stipriau įsišviečia. Kaip praneša „LNK“ žinios, perkantys į kainas nežiūri, o jos didėja.
Italas šefas Gian Luca Demarco juokauja, kad grilis lietuviams jau tapo religija. Anot jo, mes stengiamės daug labiau nei italai. Jo tėvynainiai mėsą, žuvį ar daržoves ant grilio kepa itin paprastai. Nieko nemarinuoja, gardina tik druska, pipirais, žolelėmis ir alyvuogių aliejumi. Apie tai, ko reiki...
Jei pabodo įprasti šašlykai ir esate jau pasiruošęs išbandyti ką nors įmantresnio, šis receptas taps jūsų vasaros topu.
Ar daug žinote tų, kurie nebijo rizikuoti ir gamina jautienos šašlyką? Matyt, ne. Būkite vieni jų. Su šiuo receptu tikrai neprašausite.
Orams šylant, vis daugiau lietuvių pradeda griliaus sezoną. O nuo ko dar jį pradėti, jei ne nuo senų gerų šašlykų. Jau vien mintis apie sultingus mėsos gabalėlius verčia varvinti seiles. Tad ką daryti, kad šašlykai netaptų guminiais?
Sultingas šašlykas, kuris sužavės net uošvienę: viską lemia vienas užmirštas prosenelių ingredientas (69)
Artėjant ilgajam Joninių savaitgaliui didžioji dalis lietuvių laiką planuoja praleisti gamtoje, o koks laisvalaikis gryname ore be šašlykų? Šefas „Viking the chef“ Vylius Blauzdavičius parodė, kaip gamina kiaulienos šašlyką, kurį paragavusi jo uošvienė prisipažino, jog skanesnio nėra valgiusi. Profe...
Karšti orai verčia mus kurti pabėgimo į gamtą planus, o laikas gamtoje neatsiejamas nuo mėsos kepimo ant žarijų. Šašlykai vis dar išlieka vienu populiariausių ir mėgstamiasių lietuvių patiekalų vasarą. Kad pamėgti receptai nepabostų, siūlome išbandyti šį tą naujo – atrinkome 8 originalius marinatus,...
Tarp grilio mėgėjų plinta tobulo skonio šašlyko receptas: vadina paprastai padaromu ir „stogą raunančiu“ (181)
Laužantiems galvą, kokį šašlyką išsikepti savaitgalį, atsakymas paprastas – kodėl gi neišbandžius grilio mėgėjų pripažinto recepto, kuris yra absoliučiai „saugus variantas“, norintiems nustebinti svečius.
Atšilus orams norisi kuo daugiau laiko leisti gamtoje, todėl idėja išsikepti gardų ir sultingą šašlyką apsilanko dažno lietuvio galvoje.