Vienas daugiausia netvarkos virtuvėje sukeliančių dalykų – išsilieję puodai. Kai laukiate, kol užvirs vanduo ir pienas košei arba visas 20 minučių verdate morkas su bulvėmis, to tik ir betrūksta: kad puodo turinys užputotų ir išliptų lauk.
šaukštas
4 straipsnių
Šaukštas – stalo įrankis, skirtas skystų ar pusiau skystų patiekalų (sriuba, košė, ledai) valgymui, taip pat kartais naudojamas ir biriems patiekalams (ryžiai, cukrus) bei visiems kitiems, kuriuos būtų sunku valgyti šakute ar lazdelėmis. Šaukštai ir šaukšteliai taip pat naudojami ir maisto ruošimo procese ingredientų kiekio matavimui, verdamo maisto maišymui ir panašiai.
Buitiniai prietaisai ar namų apyvokos reikmenys, kuriuos naudojame visą gyvenimą, pasirodo, gali būti skirti kiek kitokiam naudojimui, nei esame įpratę, arba gali turėti papildomų funkcijų, apie kurias mažai kas iš mūsų žino.
Jei po ranka nėra tiksliai matuojančių svarstyklių, o jūs kaip tyčia norite čia ir dabar išbandyti naują receptą, ne bėda – įvairius maisto produktus galite išmatuoti šaukštais ar stiklinėmis.
Rugpjūčio 14 d., apie 14.20 val., Klaipėdos areštinėje suimtieji pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. (vagystė) A. K. (gimęs 1987 m.) ir pagal 180 str. 1 d. (plėšimas) Ž. K. (gimęs 1983 m.), prarijo metalinius šaukštų kotus.