Kaip pjaustote apelsiną ar citriną, jei reikia jo skilteles dėti į patiekalą ar patiekti greta? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodo, kaip pjaustyti vaisių, kad jis liktų be žievelių ir atrodytų estetiškai.
šefai
21 straipsnių
Praeitą penktadienį restorane PACAI įvyko dar viena kartu su Bocuse d‘Or Lietuva organizuota vakarienė. Tai jau trečiasis renginys, kuris ne tik džiugina restorano svečius, sukurdamas galimybę išbandyti talentingų šefų kūrinius, bet ir skatina kulinarinę kultūrą Lietuvoje.
Virtuvės šefai pataria, kaip apsaugoti filo tešlą nuo išsausėjimo – daugiau neteks dėl to pergyventi
Jei planuojate kažką gaminti iš filo tešlos, pirma perskaitykite šį tekstą. Virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimai jums labai pravers – kad gaminant patiekalą plonytė filo tešla nevirstų popieriumi.
Šiuo klausimu – ar į vandenį, kuriame virs makaronai, reikia pilti aliejaus – žmonės turi dvi nuomones. Vieniems atrodo, kad tai daryti būtina, kiti įrodinėja visiškai priešingą tiesą. Ir, pasirodo, toks nedidelis klausimas žiebia nemenkus ginčus. Nutariau padaryti jiems galą ir paklausiau dviejų sr...
Jau šeštąjį kartą kulinarinis konkursas „S. Pellegrino Young Chef Academy 2024–25“ kviečia jaunuosius virėjus iš viso pasaulio mesti sau iššūkį, pademonstruoti savo nepaprastus gebėjimus ir sulaukti tarptautinio pripažinimo. O įkvėpimo varžytis su geriausiais galima pasisemti iš 2022 m. vykusio konk...
Nesumeluosiu – o ir stebėjimai tai liudija – patiekalai, kuriems paruošti pakanka kelių ingredientų, yra vieni populiariausių. Nesudėtingi, greitai pagaminami, ir, svarbiausia, skonis niekada nenuvilia. Tokiais receptais ir dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks, laidos „Lengvai i...
Apie sumuštinius pagalvojame, kai norisi sotaus užkandžio, tačiau neketiname virtuvėje užtrukti. Šalti ir karšti – tokie yra šie sumuštiniai, kuriuos rasite tekste. Dar verta paminėti, kad tai nėra daugumai įprasti sumuštiniai – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pasistengė, kad gamind...
Kai gaminate ką nors iš miltų, juos iš pakelio ar indo kabinate šaukštu? Šaukšteliu? Galima tik įtarti, kiek laiko trunka pasemti reikiamą miltų kiekį. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi, kokį būdą naudoja profesionalai.
Desertas pusryčiams ar po pietų – jų užsinorima bet kada ir be jokios progos. nebūtina laukti šventės, kad galėtumėte ant stalo padėti išskirtinį skanumyną. O būtent tokius gamina virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Sudėjau į tekstą 11 ypatingų desertų – rinkitės ir mėgaukitės.
Nori nenori daržovių pjaustymas virtuvėje atima daug gražaus laiko. Vis tik yra gudrybių, kurios šį etapą gali sutrumpinti iki minimumo. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks viena tokia ir dalijasi. Tai greičiausias būdas supjaustyti pomidoriukus, tikina profesioanalai.
Ką daryti, kai į maistą įbėrėte per daug druskos, cukraus ar prieskonių – gudrybėmis dalijasi virtuvės šefai (2)
Nesvarbu, esame profesionalai ar namų šefai, visi padarome klaidų vieną ar kitą kartą į gaminamą maistą įberdami per daug druskos, pipirų, cukraus ar įpildami per daug aliejaus. Jei susidūrėte su panašia situacija, nenusiminkite – išbandykite šiuos būdus ir patiekalo nereikės išmesti lauk.
Delfi TV eteryje startavo nauja laida „Lengvai ir skaniai“, kurioje du virtuvės šefai, Paulius Lenkšas ir jo bičiulis iš Latvijos Pavels Matveks, dalinsis savo kulinariniais patarimais ir vertais išbandyti receptais. Net jei visada viskam trūksta laiko – čia idėjų galėsite pasisemti itin greitai.
Ekspertė išaiškino, kokios etiketo klaidos restoranų, kavinių ir barų personalo aprangoje yra neatleistinos (22)
Ko gero, ne vienas esate susidūrę, kai jus restorane, kavinėje ar bare aptarnauja netinkamai apsirengę padavėjai. Restoranų konsultantė, „Urte Consulting“ įkūrėja Urtė Mikelevičiūtė papasakojo, kokios taisyklės galioja ir kurių turėtų laikytis restoranų personalas.
Vilniaus prekybos centre „Europa“ bus atidaryta naujos kartos maisto aikštė su integruota kulinarijos erdve. Į laisvalaikio ir restoranų zonos pirmajame aukšte įrengimą bei prekybos centro vidaus interjero atnaujinimo sprendimus planuojama investuoti 3 mln. eurų. Beveik 800 kv. m aikštės plote įsiku...
Net jeigu nieko apie jas nenutuokiame, jos mus valdo. Mes valgome, geriame, perkame ir gaminame taip, kaip jos mums sako. Kodėl pernai iš proto kraustėmės dėl speltos miltų, anglies spalvos ledų ir kombučos?
Spalio 24 - 26 d. tarptautiniame jaunųjų šefų čempionate „International Young Chefs Challenge“, Kinijoje, Džedziango provincijos Ningbo mieste, Lietuvos jaunieji meistrai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje „Two to Tango Teams“ rungtyje – šaltas jūros gėrybių už...
Savaitgalį, likus kiek daugiau nei savaitei iki pirmą kartą pasaulyje organizuojamo tarptautinio jaunųjų šefų konkurso „International Young Chefs Challenge“, jame Lietuvai atstovausiantys Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas surengė paskutinę bendrą treniruotę. Komandinėje ir individualiose rungtyse ...
Kaune, „Žalgirio“ arenos restorane „Sala“, Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais dalijosi patarimais ir rudens valgiaraščio idėjomis.
Į Lietuvą atvykę latvių virtuvės meistrai privertė nustebti: tokio broliukų poelgio restorane nesitikėjo niekas (60)
Vilniuje įvykę apdovanojimai atidarė Latvijos dienas ir pakvietė visus pažinti kaimyninę šalį dar labiau. Praėjusią savaitę sostinėje buvo išdalinti „Nameja Balva“ žiedai, patvirtinantys glaudžius Lietuvos ir Latvijos verslo ryšius abiejose šalyse, o po jų vyko degustacinė vakarienė, kurią ruošė Lat...
Lietuvoje viešėję „Michelin“ šefai liko sužavėti sostinės restoranais: nesitikėjau tokio aukšto lygio (65)
Šią savaitę įvairiose pasaulio šalyse, taip pat Lietuvoje organizuota gurmanų šventė „Good France“, kurios metu joje dalyvaujantys restoranai pristato gilias prancūzų virtuvės tradicijas atskleidžiantį meniu, populiaresnė užsienio nei gimtojoje šalyje. Tai pastebėjo Prancūzų instituto Lietuvoje kvie...