Įsibėgėjus rudeniui, televizijos eteryje pasirodys nauja kulinarinė laida – „Šviežios idėjos su „Lidl“. Tačiau ji skirsis nuo kitų, panašaus pobūdžio laidų: laida truks vos pusantros minutės, o kiekvieną darbo dieną TV3 žiūrovai kaskart išvys naują, greitą ir paprastą receptą, kurį paruoš pasaulyje ...
šefas
70 straipsnių
Šių metų birželio 13-ąją galima vadinti istorine diena Lietuvai, kuria ypač džiaugiasi gastronominių patirčių mėgėjai – šalis pagaliau buvo įvertinta ir įtraukta į „Michelin“ gidą. Keturi šalies restoranai buvo įvertinti žvaigždėmis, o 30 gavo kulinarinio pasaulio flagmano rekomendacijas. Po didžiul...
Keli virėjai, tarp jų trijų „Michelin“ žvaigždučių šefas Alexandre Mazzia, sukūrė daugiau nei 500 patiekalų, kuriais per 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes bus maitinami 15 tūkst. sportininkų, įsikūrusių olimpiniame kaimelyje, kur maitinimo paslaugas teiks bendrovė „Sodexo Live!“.
Moderni europietiška virtuvė su egzotiškosios Indijos Goa salos prieskoniais – taip būtų galima trumpai apibūdinti „30 geriausių restoranų“ rinkimus laimėjusį restoraną „Gaspar’s“. Visgi norint geriau suprasti ragaujamų patiekalų išskirtinumą, vertėtų susipažinti su šefo Gaspars Fernandes ir jo šeim...
Sidabras neblizga! Tai suprasdamas Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski kitų metų pradžioje dalyvaus didžiausiose ir seniausiose pasaulyje kulinarijos varžybose „IKA Culinary Olympics“. Prieš ketverius metus olimpiadoje apdovanotas sidabro medaliu, jau ...
„Viskas, gana, sotu! Nors lėkštė dar nebaigta, daugiau neįveiksiu nė kąsnio. Deja, teks palikti…“ Pažįstama? Kalbame apie nesuvalgytą maistą restorane. Savo virtuvėje galime įsidėti tiek, kiek norisi. O ką daryti ne namuose, kai visiškai nedarome įtakos porcijų dydžiui ir neturime galimybės rinktis ...
Palangos restorano „Vila Komoda“ virtuvės šefas Martynas Meidus imasi naujo projekto – kartu su akcininkais Vilniuje atvėrė restorano „Motif“ duris. Šefui tai naujas iššūkis, nes restoranas bus skirtas ne aukštąjai virtuvei, bet kasdieniams apsilankymams. Keturi restorano savininkai teigia, kad toki...
30-ies metų amžiaus Serhijus baigė kulinarijos mokyklą Ukrainos centrinėje dalyje ir svajoja apie darbą restorane, įvertintame „Michelin“ žvaigždutėmis. Bet kol kas, šalyje vykstant karui su Rusija, džiaugiasi ruošdamas valgį kareiviams.
Tokių sušių jūs dar nevalgėte – žada iš emigracijos grįžęs ir Panevėžyje japonišką restoraną atidaręs Mantas (1)
Panevėžyje duris atvėrė Lietuvoje japoniškos virtuvės restoranas „Kreivi pagaliukai“. Joje panevėžiečiai ir miesto svečiai susipažins su gomurį stebinančiais deriniais, kurie leis pasijusti lyg Tokijuje. Restorano įkūrėjai Justina ir Mantas Kreiviai neslėpė, kad ši svajonė gimė dar emigracijos laika...
Praėjusį savaitgalį tarptautinės svetingumo parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas. Juo tapo Ignas Damanskas, dirbantis Danijoje ir pirmą kartą Lietuvos gastronomijos pasaulyje sublizgėjęs dar 2016 m., kai užėmė trečią vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate...
„Sveiki, bičiuliai!“ – tradiciškai taip kiekvieną pirmadienį sveikinasi Alfas Ivanauskas su savo kulinarinės laidos žiūrovais. Pirmadienių tradicija tęsiasi, tačiau šį sezoną bus dar daugiau intrigos: Alfas pradeda naują, unikalaus formato kulinarinę gyvenimo būdo laidą „Alfo vila“, kuri filmuojama ...
Vasarą Alfas pasilieka mieste ir nori parodyti, kad nebūtinai visada reikia keltis į mišką, prie upės ar jūros norint surengti iškylą. Šiais metais šefas įkūrė savo studiją šalia Baltojo tilto ir visą vasarą jus stebins daugiau nei 30 skirtingų patiekalų, kurie tikrai pavyks kiekvienam.
Daugeliui apsilankiusių Italijoje ir išbandžiusių vietinės virtuvės patiekalus, giliai į atmintį įstringa sunkiai nusakomas, ypatingas itališkos virtuvės patiekalų skonis. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidžia, kad čia „kaltas“ vienas ingredientas, pelnęs viso pasaulio simpatijas ir po truput...
Jis – charizmatiškasis barbekiu guru, laidų apie maistą kūrėjas, kelių parduotuvių „Chef the Viking“ ir restoranų bei cecho, kur brandinama mėsa šeimininkas. Taip trumpai būtų galima pristatyti daugeliui šefo-vikingo vardu žinomą Vylių Blauzdavičių. Prie visų šių apibūdinimų dar derėtų pridurti tai,...
Retai apie asmeninį gyvenimą atviraujantis Deivydas Praspaliauskas papasakojo, kaip gyvenimą aukštyn kojomis apvertė žinia, kad taps tėčiu (13)
Vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas neslepia – dukros gimimas kaip reikiant pakoregavo kruopščiai sudėliotus jo gyvenimo planus. Tuo metu pasaulį apėmusi pandemija grasino sužlugdyti verslą, tad reikėjo sukti galvą, kaip išsilaikyti pačiam ir pasirūpinti visu restorano kolektyvu. ...
Lietuvė virtuvės šefė stulbina Bulgariją: geriausias šalies restoranas, darbas kulinarijos akademijoje ir ką tik pradėtas gatvės maisto verslas (5)
„Tavo kiaušai didesni negu visų virtuvės bernų kartu sudėjus. Jeigu nori ko nors pasiekti, varyk taip ir toliau!“, − tokį prieš penkerius metus Amerikoje atliktos praktikos įvertinimą kvatodama tinklaraščiui Euroblogas.lt perpasakoja Viktorija Baltutytė (27 m.). Tiesmuka, tačiau ypač darbšti ir nuoš...
Šefas Vylius Blauzdavičius nusirėžė dešimtmetį puoselėtą „vikingo“ barzdą: labiausiai pralinksmino vaikų reakcija (106)
Vasario 16-ąją Vylius Blauzdavičius oficialiai prisiekė savo meilę Lietuvai ir papildė Krašto apsaugos savanorių pajėgas. Norėdamas visapusiškai įgyvendinti šį žingsnį žinomas šefas turėjo atsisveikinti su bene dešimtmetį puoselėta barzda. Ši išvaizdos detalė ilgus metus buvo gastronomo skiriamasis ...
Virtuvės šefas – garbinga ir daugybę tradicijų turinti profesija. Įėjus į restorano virtuvę šefą nesunku atpažinti – jis nešioja aukštą baltą skrybėlę. Tik kodėl? Juk tai nėra labai praktiškas galvos aksesuaras.
Antradienį Vilniaus paveikslų galerijos kieme – šurmulys ir triukšmas: čia vyksta prancūziško turgaus nuotaikos įkvėpta nacionalinio lygio gastronomijos šventė „Skonių festivalis 2019“. Organizatoriai į renginį sukvietė geriausius virtuvės šefus, viešbučių, restoranų atstovus, didžiųjų tinklų vadovu...
Penktadienį, rugsėjo 6 d., Rygoje vykusiame Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2019“ Lietuvos komanda, ringe praleidusi penkias valandas ir pagal specialiai varžyboms sukurtą meniu patiekusi tris patiekalus po 30 porcijų, užėmė antrą vietą bei laimėjo „Guest Choice“ apdova...