šefas

70 straipsnių

Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija

Šių metų birželio 13-ąją galima vadinti istorine diena Lietuvai, kuria ypač džiaugiasi gastronominių patirčių mėgėjai – šalis pagaliau buvo įvertinta ir įtraukta į „Michelin“ gidą. Keturi šalies restoranai buvo įvertinti žvaigždėmis, o 30 gavo kulinarinio pasaulio flagmano rekomendacijas. Po didžiul...

2024.07.30 22:00
Roma Macijauskaitė

„Viskas, gana, sotu! Nors lėkštė dar nebaigta, daugiau neįveiksiu nė kąsnio. Deja, teks palikti…“ Pažįstama? Kalbame apie nesuvalgytą maistą restorane. Savo virtuvėje galime įsidėti tiek, kiek norisi. O ką daryti ne namuose, kai visiškai nedarome įtakos porcijų dydžiui ir neturime galimybės rinktis ...

2023.12.18 08:55
Samanta Ilonytė, jp.lt

Panevėžyje duris atvėrė Lietuvoje japoniškos virtuvės restoranas „Kreivi pagaliukai“. Joje panevėžiečiai ir miesto svečiai susipažins su gomurį stebinančiais deriniais, kurie leis pasijusti lyg Tokijuje. Restorano įkūrėjai Justina ir Mantas Kreiviai neslėpė, kad ši svajonė gimė dar emigracijos laika...

2023.06.25 08:27

Praėjusį savaitgalį tarptautinės svetingumo parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas. Juo tapo Ignas Damanskas, dirbantis Danijoje ir pirmą kartą Lietuvos gastronomijos pasaulyje sublizgėjęs dar 2016 m., kai užėmė trečią vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate...

2022.11.07 11:19
Eugenija Grižibauskienė

Jis – charizmatiškasis barbekiu guru, laidų apie maistą kūrėjas, kelių parduotuvių „Chef the Viking“ ir restoranų bei cecho, kur brandinama mėsa šeimininkas. Taip trumpai būtų galima pristatyti daugeliui šefo-vikingo vardu žinomą Vylių Blauzdavičių. Prie visų šių apibūdinimų dar derėtų pridurti tai,...

2022.03.24 10:56
Toma Miknevičienė

Vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas neslepia – dukros gimimas kaip reikiant pakoregavo kruopščiai sudėliotus jo gyvenimo planus. Tuo metu pasaulį apėmusi pandemija grasino sužlugdyti verslą, tad reikėjo sukti galvą, kaip išsilaikyti pačiam ir pasirūpinti visu restorano kolektyvu. ...

2021.12.12 17:01
Virginija Pupeikytė-Dzhumerova

„Tavo kiaušai didesni negu visų virtuvės bernų kartu sudėjus. Jeigu nori ko nors pasiekti, varyk taip ir toliau!“, − tokį prieš penkerius metus Amerikoje atliktos praktikos įvertinimą kvatodama tinklaraščiui Euroblogas.lt perpasakoja Viktorija Baltutytė (27 m.). Tiesmuka, tačiau ypač darbšti ir nuoš...

2021.09.14 11:37
Viktorija Vilcanaitė

Vasario 16-ąją Vylius Blauzdavičius oficialiai prisiekė savo meilę Lietuvai ir papildė Krašto apsaugos savanorių pajėgas. Norėdamas visapusiškai įgyvendinti šį žingsnį žinomas šefas turėjo atsisveikinti su bene dešimtmetį puoselėta barzda. Ši išvaizdos detalė ilgus metus buvo gastronomo skiriamasis ...

2021.02.25 13:27

Antradienį Vilniaus paveikslų galerijos kieme – šurmulys ir triukšmas: čia vyksta prancūziško turgaus nuotaikos įkvėpta nacionalinio lygio gastronomijos šventė „Skonių festivalis 2019“. Organizatoriai į renginį sukvietė geriausius virtuvės šefus, viešbučių, restoranų atstovus, didžiųjų tinklų vadovu...

2019.09.17 15:27