Pikantiški pyragai – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių. Vienas tokių – prancūziškas pomidorų ir cukinijų pyragas. Daržovių pyragams galite naudoti pačias įvairiausias gėrybes – pradedant špinatais ar pomidorais ir baigiant lietuvių pamėgtomis bulvėmis. Jeigu norite, kad pyragai būti ne tik sk...
Sezamų sėklos
27 straipsnių
Sezamas (lot. Sesamum) – pedalijinių (Pedaliaceae) šeimos augalų gentis, kurią sudaro ~20 rūšių, paplitusių tropikuose. Daugiausia rūšių auga Afrikoje, kelios kilusios iš Šri Lankos, Kinijos.
Vasarą užkandžių niekada nebus per daug, tad kviečiame pagaminti traškių avinžirnių. Šitaip paruoštos itin maistingos ir naudingos daržovės tiks užkandžių stalui ar salotoms pagardinti. Traškūs avinžirniai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Mėsos kukulius su sūriu ruoškite pietums ar vakarienei. Tik nepamažinkite porcijos. Glazūruoti minkštos sultingos mėsos kukulaičiai neabejotinai jums patiks.
Šis receptas – puiki vieno kąsnio užkandžių idėja švenčių stalui. Pagaminti paprasta, o ir netruksite ilgai. Paruoštus užkandžius papuoškite smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.
Šį sąrašą turėtumėte išsisaugoti – įvardijo 20 naudingiausių organizmui produktų ir išskyrė vienas uogas: naudingos širdžiai, stabdo nutukimą (1)
Ibn Sina (Avicena), kuris laikomas medicinos pradininku, dar prieš kelis tūkstančius metų savo knygoje pasakojo apie organizmui naudingiausią maistą. Štai kokių maisto produktų tikrai vertėtų įtraukti į savo mitybos racioną.
Humusas yra avinžirnių užtepėlė. Avinžirnių humusas yra ne tik maistingas, bet ir naudingas, mat avinžirniai turi kur kas didesnę maistinę naudą nei kiti ankštiniai augalai, jie savo maistinėmis savybėmis aplenkia net ir juodąsias pupeles. Tai ir patiekalas, ir užkandis. Humusas patiekiamas su daržo...
Savaitgaliui artėjant – iešmelių su jogurte marinuota vištiena receptas. Marinuokite apie 20 minučių, kepkite penkias. Iškeptus iešmelius su jogurte marinuota vištiena pagardinkite žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių bei sezamų sėklomis.
Glazūruoti baklažanai su sezamais tinka prie mėsos, žuvies patiekalų ar tiesiog valgyti su duona. Juos pagaminti labai paprasta, o ir iškeps vos per 10-12 minučių. Glazūruotus baklažanus su sezamais geriau valgyti, kol karšti.
Pasigaminkite gaivių vištienos ir agurkų salotų su krapais. Sočios ir maistingos – jos patiks daugeliui. Vištienos ir agurkų salotas su krapais apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Jei nesinori karšto maisto, gaminkite baklažano suktinukus. Baklažaną pakepkite ant grilio ar keptuvėje. Baklažano suktinukai – puikus sperndimas galvojant vakarėlio meniu.
Glazūruoti kiaulienos šonkauliai – neabejotinai geidžiamas patiekalas. Kepsite orkaitėje apie 2 valanaas, tačiau, patikėkite, verta. Iškeptus kiaulienos šonkaulius apibarstykite sezamų sėklomis.
Universalus desertas – vaisių salotos. Spalvingos ir labai maistingos. Apibarstykite vaisių salotas sezamų sėklomis. Beje, vaisių salotos puikiai tiks ir pusryčiams – taps puikiu energijos užtaisu.
Azijietiški baklažanai gali tapti puikiu garnyru prie žuvies ar švelnios mėsos patiekalų. Taip pat tinka ir kaip užkandis tarp valgymų. Jei norite aštriau, iškepusius azijietiškus baklažanus pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Į žiemos pabaigą dažnam trūksta vitaminų, tad čia jums pagelbės azijietiškos morkų ir salierų salotos. Gurmaniškos salotos džiugina akis, o dar labiau – skonio receptorius. Paruošę azijietiškas morkų ir salierų salotas leiskite joms 10 minučių pasimarinuoti.
Pasiilgusiems pikantiško skonio užkandžių rekomenduojame pasiruošti aštrių agurkų. Marinuosite vos 20 minučių. O aštrių agurkų skonis – nepakartojamas.
Nesudėtingai ir gana greitai paruošiamas receptas – azijietiški vištienos iešmeliai. Puikus patiekalas, kuris skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Iškeptus azijietiškus vištienos iešmelius patepkite terijakio padažu.
Pyragai – vienas tų patiekalų, kuriuos norisi skanauti ir gaminti namuose. Visgi, šis nepaprastai gardus kepinys gali dar maloniau nustebinti, jei įprastus ingredientus pakeisite netikėtomis alternatyvomis – sveikesniais miltais, o vietoje saldžių priedų naudosite daržoves.
Nuo pat vaikystės mums tėvai kartojo, kad reikia gerti pieną, jei norime užaugti stiprūs ir turėti tvirtus kaulus. Pienas tikrai aprūpina organizmą jam būtinu kalciu, ypač gerinančiu kaulų būklę. Nekyla abejonių, kad šio produkto teikiama nauda sveikatai didžiulė, tik ar tikrai nėra kitų, net geresn...