Jeigu dar nemėginote, pabandykite iškepti granolą keptuvėje, ne orkaitėje – lengviau maišyti ir daug greičiau pagaminama. Kakavinė granola, pagardinta uogomis – labai skani. Iškepusią ir atvėsusią granolą sudėkite į uždarus indelius.
sirupas
55 straipsnių
Sirupas (pranc. sirop, arab. شراب صيدلاني) – koncentruotas sacharozės ir kitų cukrų (gliukozės, fruktozės, maltozės) grynas ar mišrus tirpalas vandenyje ar vaisių sultyse.
Pasigaminkite kavos ledų ir joks karštis jums nebus baisus. Teks likterėti bent porą valandų, kol sustings.Jei norite, ledus gardinkite juoduoju šokoladu.
Patarimų, kaip apsisaugomi nuo kasmet užklumpančių peršalimo ligų internete galima rasti daugybę. Vis dėlto, ilgametę patirtį sukaupusi žolininkė Adelė Karaliūnaitė įsitikinusi – stebuklingi būdai neegzistuoja, tačiau natūralios, gamtoje randamos žolelės ir šviežiai spaustos sultys gali padėti susti...
Užderėjusį vyšnių derlių skubama nurinkti, kol derliaus neišskanavo paukščiai, tad uogas reikia paruošti itin greitai, siekiant išlaikyti gerą jų skonį. Vyšnių sirupas net ir žiemą primena vasaros uogas.
Ali Gadžijevo receptas. Tai yra tirpstantis burnoje desertas, tačiau su tikrai daug cukraus, taigi mėgautis juo reikėtų atsargiai.
Su Žoline baigėsi medonešis, bet darbai bityne nesibaigė. Dabar prasideda pasiruošimas atsakingiausiam bityno laikotarpiui – žiemojimui.
Savo naujausią kulinarinę knygą „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristačiusi maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė, siūlo patiems namuose pasiruošti itin skanius ledus iš braškių.
Svarainiai, tolimi obuolių ir kriaušių giminaičiai, yra rudeniniai vaisiai, kurie kai kam gali būti mažai pažįstami. Maži, gruoblėti obuoliukai prinokę įgauna citrinų geltonumo spalvą. Tačiau kitaip negu obuolių ir kriaušių, svarainių neįmanoma valgyti žalių. Jei pabandysite jų atsikąsti, skaudžiai ...