Tik ruduo prasideda, mūsų skaitytojos pradeda dalintis pačiais gardžiausiais savo kulinariniais atradimais. Štai skaitytoja Regina siūlo daug kartų išbandytą, labai paprastą ir visada sėkmingą obuolių pyragą.
skanaus
22 straipsnių
Jei atsibodo tradiciniai tortai, siūlome jums labai originalų receptą.
Šis bulvių apkepas man pats skaniausias ir, kas labai svarbu, labai lengvai pagaminamas. Pavadinau jį naujovišku, mat ruošiamas su mineraliniu vandeniu, kuris suteikia ypatingo purumo.
Dar kitaip šitas skanėstas vadinamas braškiniu tiramisu (itališku desertu). Jo receptą mums atsiuntė skaitytoja Virginija, kuri jį išbandė jau keletą kartų. Braškių šiuo metų rasite visur, dabar pats didžiausias jų derlius, tad verta jas panaudoti įvairiems patiekalams. Virginija siūlo nuostabaus sk...
Šiandien vakare daugelis mūsų su draugais ir artimaisiais rinksis prie laužų ir švęs Jonines. Tokiai šventei būtinos ir atitinkamos vaišės. O gal norite nustebinti mylimą Joną ar Janiną?
Pamirštu visas dietas ir maisto apribojimus, kai prisimenu šias nuostabaus skonio spurgytes. Joms atsispirti tiesiog neįmanoma (ir nereikia!).
Tai savaitės trukmės dieta, kurios rezultatai pribloškia net didžiausius skeptikus. Per savaitę atsikratysite iki 5 kilogramų. Dar vienas jos pliusas – nereikės ieškoti įvairiausių retų produktų, dietos meniu – lengvai įsimenamas.
Skanėstas ne tik toms, kurios prisižadėjo sveikai maitintis ir nori skaniai užkąsti, bet ir mamoms, kurios nori gardžiai ir tikrai sveikai palepinti savo mažuosius smaližius!
Šie apvalūs gardėsiai tiesiog tirpsta burnoje. Traškios, kvapnios ir labai labai skanios spurgytės, kurias tiesiog privalote išbandyti!
Trapi tešla, minkšta, sultinga mėsa – šiuos čeburekus dievina ir vaikai, ir suaugę! Šį receptą mūsų redakcijai atsiuntė ištikima skaitytoja Veronika, mėgstanti pasidalinti savo atradimais ir patirtimis virtuvėje.
Man bandelės primena vaikystę: prie orkaitės stovinti mama, nuostabus kvapas ir tas nepakartojamas skonis. Manau, kad absoliučiais visos bandelės yra labai labai gardžios. Saldžios (su varške, uogiene ar karamele) ar sūrios (su mėsa, sūriu, daržovėmis).
Sekmadieniais mūsų šeimoje atsirado nauja tradicija – kviečiamės artimiausius draugus ir visi kartu gaminame pietus. Šį sekmadienį iniciatyvos ėmėsi vyrai, jie kepė kugelį. Nepaprastai gardus patiekalas, kuriam sunku atsispirti, o mėgsta visi: ir suaugę, ir vaikai.
Nors daugelis skundžiasi, kad šiais metais itin menkas obuolių derlius, tačiau mano sode jų priaugo labai daug. Nešvaistau šio gėrio veltui – kepu, verdu, džiovinu.
Namuose kalnas bulvių, o aš niekaip nesugalvoju, ką iš jų pagaminti. Vieną dieną vyras neištvėrė ir pareikalavo: noriu cepelinų. Virtuvė nėra mano stichija, tad nusprendžiau surasti kuo paprastesnį didžkukulių receptą. Ir man pavyko! Maža paslaptis – tam bulvių nereikės.
Skaitytoja Vitalija dalinasi savo pyrago receptu. Jis kiek kitoks, nes pagardintas spanguolėmis. Dalyvaukite ir jūs kepinių konkurse, kurio prizas – kvepalai.
Vėsesni vakarai diktuoja ir valgiaraščio pasikeitimus: norime kažko šilto, sotaus ir riebesnio.
Vietoj mėlynių galima naudoti ir kitokias uogas - avietes, vyšnias, trešnes, bet man asmeniškai skaniausia su mėlynėmis arba šilauogės. Dabar jos parduotuvėje kaip niekada pigios!
Vasara dovanoja pačių nuostabiausių įspūdžių. Renkame uogas, jas ragaujame, kepame gardžiausius pyragus ir juos valgome su artimiausiais ir mylimiausiais žmonėmis.
„Sužadėtuvių vištiena“ – citrinomis ir žolelėmis paskaninta kepta vištiena, pagaminta taip, kad jos paragavęs mylimasis iškart užsimano pasipiršti. Nors tai amerikietiška tradicija, tačiau kelios draugės gyrėsi, kad tai sėkmingai jau išbandė.
Kas gali būti geriau už nuostabaus skonio, bet labai paprasto pagaminimo, pyragą? O jei tai tradicinis ir visų dievinamas Napoleonas, gardumynų kepimas tampa švente, o ne sunkiu darbu.