„Nors ir esame suvalkiečiai, bet su močiute dalijamės jos firminiu čirvinių blynų receptu“, – šmaikštauja tinklaraščio „Skanus žmogus“ autorius Arnas Raulinaitis. Sekėjai žino: receptai, kuriais dalijasi šiuo metu Portugalijoje gyvenantis vyras, išbandyti, patikrinti ir tikrai verti dėmesio.
skanus maistas
7 straipsnių
Užtepėlių gerbėjai, išaušo jūsų diena! Šiandien galite pasigami tris ypač gardžias, maistingas ir sveikas užtepėles. Jos puikiai tiks ne tik ant gardžios duonos riekės, bet ir į rytines košes ar makaronų patiekalus. Taip pat šias užtepėles galite išbandyti su daržovių lazdelėmis. Tai – sveikas būdas...
Namuose kalnas bulvių, o aš niekaip nesugalvoju, ką iš jų pagaminti. Vieną dieną vyras neištvėrė ir pareikalavo: noriu cepelinų. Virtuvė nėra mano stichija, tad nusprendžiau surasti kuo paprastesnį didžkukulių receptą. Ir man pavyko! Maža paslaptis – tam bulvių nereikės.
Nusprendžiau, kad nuodėmė iššvaistyti atostogas tik pramogoms. Pas uošvienę prisiskyniau įvairiausių daržovių, kaimynės paprašiau geriausių receptų, paraitojau rankoves ir kibau į darbus. Jūsų dėmesiui: 3 receptai. Skanaus!
Nors šią vasarą kepina tropiniai karščiai, tačiau agurkų derlius mano sode dėl to visai nenukentėjo. Mano šeimyna dievina raugintus agurkėlius, todėl pasiraitojau rankoves ir išbandžiau naują - aštrių marinuotų agurkėlių - receptą.
Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės. Tai puikus užkandis ir namuose, ir gamtoje. Siūlome išbandyti net 4 receptus!
Keptų bulvių kvapas gundo ir vilioja mūsų skrandžius. Jei jos įdarytos šonine ir svogūnais, tai ir soti, ir labai gardi vakarienė, kurią lengvai paruošite visai šeimai. Jei vakarą leidžiate gamtoje - tai puikus patiekalas, kurį iškepsite tiesiog laužo žarijose.