skonis

115 straipsnių

Skonis vienas iš pojūčių, kuriais žmogus gauna informaciją iš aplinkos.

Išskiriami penki pagrindiniai skoniai: kartumas, rūgštumas, sūrumas, saldumas ir umami. Jau yra nustatyti šių skonių receptoriai ir jų veikimo mechanizmai. Teigiama, kad deginantį skonį sukelia šilumos receptorius dirginančios medžiagos. Kai kurie šaltiniai nurodo ir šarminio bei specifinio riebalų skonio nepriklausomą atpažinimą.

UAB „Daumantai LT“, Jurgita Lieponė

„Kas yra skanu, o kas – ne? Ar skanu yra žiogas, išvirtas aliejuje? Arba pūdyta silkė? Kiekvienam savo. Lygiai taip pat yra ir su padažais, kai vienam reikia klasikos, o kitam svarbu, kad padaže būtų vyšnių“, – sako lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ technologas inovacijoms ir ko...

Andrius Užkalnis

Tai ar bent metų pabaigoje galima apsieiti be to restoranų kritiko, sako daugelis. Negalima. Jau nuo 2015 metų DELFI kiekvieną savaitę spausdina mano apvžvalgas, kad ir kas vyktų pasaulyje: rinkimai, karai, šventės ar tarpušvenčai - reguliariai į tarpuragę gastronomijos naujienos.