slyvos

113 straipsnių

Slyva (lot. Prunus) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos slyvinių (Prunoideae) pošeimio slyvų genties slyvų pogenties augalas.

Lelde Lūse

„Prieš dvejus metus mano aštuonmetė slyva davė puikų derlių. Praėjusiais metais viskas nušalo, o šiemet slyvų daug, bet jos visos pažeistos. Visos slyvos yra skirtingo skonio ir tekstūros. Jų neįmanoma valgyti ar iš jų gaminti uogienės. Norėčiau sužinoti, ar tai liga, ar kas nors kita? Vaisiuose nėr...

Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.