„Prieš dvejus metus mano aštuonmetė slyva davė puikų derlių. Praėjusiais metais viskas nušalo, o šiemet slyvų daug, bet jos visos pažeistos. Visos slyvos yra skirtingo skonio ir tekstūros. Jų neįmanoma valgyti ar iš jų gaminti uogienės. Norėčiau sužinoti, ar tai liga, ar kas nors kita? Vaisiuose nėr...
slyvos
113 straipsnių
Slyva (lot. Prunus) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos slyvinių (Prunoideae) pošeimio slyvų genties slyvų pogenties augalas.
Slyvų pyragą paruošti be galo paprasta. O malonumo daug – jis tiesiog nukelia į vaikystę. Iškepusį slyvų pyragą, jei norisi, galite apiberti cukraus pudra.
Prieš pat legendinę J. Basanavičiaus gatvę moteris ant lauko prekystalio prekiauja braškėmis ir trešnėmis. Atitinkamai 7 ir 9 eurai už kilogramą. Už slyvas prašo 5,5 euro, žirnius 8 eurų.
Desertas su traškiais vafliais iš kruasano tikrai privers kilstelėti antakius iš nuostabos. Traškus pagrindas, malonus kokosinis kremas ir gaivi slyvų rūgštelė. Valgykite šiuos vaflius pusryčiams, pietums ir vakarienei – jie niekada neatsibosta.
Slyvų pyragėlis – lengvai paruošiamas desertas. O taip pat mažai ingredientų ir pastangų reikalaujantis skanėstas, kuris tiks prie kavos ar arbatos. Iškepusį slyvų pyragėlį apibarstykite cukraus pudra.
Taip, šis obuolių pyragas su slyvomis yra itin greitai pagaminamas. Tešlą paruošite vos per 10 minučių, beliks sulaukti, kol savo darbą atliks orkaitė. Obuolių pyragą valgykite kiek atvėdusį.
Šį slyvų desertą drąsiai galima prilyginti tortui. Prabangaus skonio tortui. O slyvų deserto ingredientai – vos keli.
Jei virtuvėje imame dairytis slyvų, vadinasi, bus itin kvapnių ir skanių patiekalų. O be to, jie naudingi sveikatai, mat slyvose apstu maistingų medžiagų. Kviečiu išbandyti ir patiems pasigaminti patiekalų iš slyvų: kelis dešimtmečius Niujorke karaliaujantį pyragą, rudeninę slyvų galetę, pyragą, kur...
Žiemą, atidarę slyvų džemo su imbierais ir cinamonu indelį, tikai sau padėkosite. Pikantiško skonio ir itin malonaus kvapo džemas tiks prie sūrio patiekalų, pyragų įdarui ar tiesiog su bandele. Slyvų džemas su imbierais ir cinamonu gali tapti ir puikia kalėdine dovana.
Slyvos gardžios, visi jas mėgsta, o ką daryti su medeliais, nurinkus derlių, kaip išsaugoti vaismedžius ir kaip juos sustiprinti, kad kitais metais vėl duotų gausų derlių?
Slyvų uogienės variantų yra ne vienas ir ne trys. Ši – tradicinė. Slyvų uogienę tinka valgyti ir su blynais, ir su mėsos ar sūrių patiekalais.
Ne paslaptis, kad maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ autorė Vaiva Čaplikienė virtuvėje pirmenybę teikia sezoniniams produktams. O vasaros pabaigoje netrūksta nei daržovių, nei vaisių. Iš pastarųjų Vaiva mini kaukazines slyvutes ir ragina išnaudoti paprastai gausų jų derlių.
Desertas gali būti ir sveikatai palankus, toks kaip keptos slyvos su jogurtu ir medumi. Paruošiamas vos per kelias minutes. Keptas slyvas su jogurtu ir medumi puoškite mėtų lapeliais.
Mūsų klimatas tinkamas augti slyvoms, vis tik dažnokai netenka jomis pasidžiaugti. Dėl kokių priežasčių?
Po to, kai slyva pražydo, ją reikia tręšti. Daugelis sodininkų to nedaro ir labai klysta: slyvos mėgsta papildomą maitinimą ir už tai atsidėkoja gausiu derliumi. Svarbiausia – tręšti tinkamai ir laiku. Papasakosime, kokias trąšas mėgsta slyvos ir kaip jas tręšti.
Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.
Pajutus nemalonius vidurių užkietėjimo simptomus dažniausiai sulaukiama patarimų suvalgyti slyvų ar išgerti jų sulčių. Vis dėlto, šie kaulavaisiai pasižymi ne tik virškinimą gerinančiu poveikiu – slyvose gausu įvairių vitaminų, mineralų bei antioksidantų.
Jei megstate slyvų džemą, nustebsite, kad jį pagaminti galima paprastai ir greitai. Išėmę kauliukus užtruksite vos 25 minutes ir ant stalo jau garuos kvapnus ir spalvingas slyvų džemas.
Patarlė sako, kad roges žiemai reikia pradėti ruošti vasarą. Kalbant apie maistą taisyklė galioja ta pati: nors vasara viena koja dar vis kieme, pats metas išnaudoti gausų derlių ir pasiruošti atsargų šaltajam sezonui. Daržovės tikriausiai jau užkonservuotos, tad šį kartą kviečiame gaminti ypatingąj...
Slyvos – saldus, sultingas ir skanus kaulavaisis. Iš slyvų verdami ne tik įvairiausi džemai, gaminami čatniai, bet ir kepami slyvų pyragai, jos konservuojamos. Parinkome jums 7 receptus su slyvomis – išbandykite ir įsitikinsite, kaip tai skanu!