šnicelis

8 straipsnių

Šnicelis arba pjausnys (vok. Schnitzel, nuo schnitzen – pjaustyti) – plonas veršienos, kiaulienos, avienos, vištienos ar kalakutienos krūtinėlės gabalas, paniruotas džiūvėsiuose ar miltuose ir apkeptas dideliame kiekyje aliejaus, dažniausiai gruzdintuvėje.

Nuo muštinio skiriasi tuo, kad mėsa gali būti neišmušta ir kepimo būdu, nuo eskalopo – paniravimu. Gerai pagamintas šnicelis yra auksinio atspalvio ir traškia plutele.

Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą

Vištienos šnicelis – karališkiems pietums

Šnicelis – gardu, o pagaminti visai nesudėtinga

Traškus jautienos šnicelis su grybų pagardu

Sultingasis šnicelis su originaliais garnyrais

Šniceliai su balta duona ir padažu – kaip valgykloje!

Šnicelis alaus tešloje

Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.

Sultingas ir gardus šnicelis, kuriam tikrai nereikės jokių padažų. 1–2 kiaušinių 1 didelio batato 3–4 vidutinių baravykų 1 vidutinio svogūno 1 saujos žaliųjų ir juodųjų alyvuogių mišinio 1 ryšulėlio petražolių 2 skiltelių česnako 2 šaukštų alyvuogių aliejaus Po 1 šakelę rozmarino ir čiobrelio 1 šauk...