Žavingosios Alpių viršūnės vilioja ne tik vasariška gaiva, bet ir savo kulinariniais gardumynais. Neatsiejamas šio regiono skanumynas – klasiškasis šnicelis ir legendiniai breceliai.
šnicelis
8 straipsnių
Šnicelis arba pjausnys (vok. Schnitzel, nuo schnitzen – pjaustyti) – plonas veršienos, kiaulienos, avienos, vištienos ar kalakutienos krūtinėlės gabalas, paniruotas džiūvėsiuose ar miltuose ir apkeptas dideliame kiekyje aliejaus, dažniausiai gruzdintuvėje.
Nuo muštinio skiriasi tuo, kad mėsa gali būti neišmušta ir kepimo būdu, nuo eskalopo – paniravimu. Gerai pagamintas šnicelis yra auksinio atspalvio ir traškia plutele.
Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą
Vištienos šnicelis – karališkiems pietums
Šnicelis – gardu, o pagaminti visai nesudėtinga
Traškus jautienos šnicelis su grybų pagardu
Sultingasis šnicelis su originaliais garnyrais
Šniceliai su balta duona ir padažu – kaip valgykloje!
Šnicelis alaus tešloje
Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.
Šilutėje rado vietą, kur šnicelis nekainuoja nė 3 eurų: kasdien jų iškepa apie 500, ten pietauja visas elitas (5)
Į pirmą „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidą, truksiančią visą vasarą, Orijus kartu keliauti pasikvietė manekenę Karoliną Toleikytę. Jiedu pasirinko aplankyti Šilutę – miestą, kuriame gimė ir augo Karolina.
Ar kada susimąstėte, kuo skiriasi ir kuo panašūs yra šniceliai, karbonadai bei muštiniai? Visų pirma, visiems šiems patiekalams dažniausiai pasirenkamos tos mėsos dalys, kurios yra be kaulo. Todėl jie dažnai kepami iš vištienos ar kalakutienos krūtinėlės, kiaulienos, veršienos bei jautienos išpjovos...
Tai tradicinis kiaulienos šnicelis, kurį paruošite gana nesudėtingai. Užtruksite vos kelias minutes. Iškeptą šnicelį patiekite su mėgstamu garnyru ir citrinos griežinėliu.
Mėsos ekspertas patarė, kaip pagaminti tikrai skanų kiaulienos šnicelį: taip paruošta mėsa tiesiog tirps burnoje (5)
Šnicelis – vienas tų žiemiškų patiekalų, kuriais norisi mėgautis atvėsus orui. Dabar geriausias metas jį pasigaminti ir bent mintimis bei skoniais atsidurti nedideliame kalnų kaimelyje. Ne veltui šį patiekalą ypatingai pamėgę vokiečiai, austrai, šveicarai, netgi šiaurės Italijos gyventojai. Be to, š...
Sultingas ir gardus šnicelis, kuriam tikrai nereikės jokių padažų. 1–2 kiaušinių 1 didelio batato 3–4 vidutinių baravykų 1 vidutinio svogūno 1 saujos žaliųjų ir juodųjų alyvuogių mišinio 1 ryšulėlio petražolių 2 skiltelių česnako 2 šaukštų alyvuogių aliejaus Po 1 šakelę rozmarino ir čiobrelio 1 šauk...
Alfas vienas namuose: kaip pasigaminti ypatingai sultingą šnicelį ir neatsivalgomus porėtuosius lietinius blynelius? (30)
Po šventinio maratono, kai nebežinote, ko norisi. Alfas patars pasigaminti gardų šnicelį, kuris patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Sužinosite, kaip jį paruošti greitai ir originaliai bei patiekti su skirtingais netikėtais garnyrais. Taip pat Jūsų laukia tikra lietinių blynų „bomba“. Alfas atskleis, ...