Sunku įsivaizduoti šv. Kūčias be kisieliaus. Dar XIX a. jis buvo būtina Kūčių vakarienės dalis – tiek ant turtingųjų, tiek ant vargingiau gyvenančiųjų stalo. Veikiausiai populiariausias yra spanguolių kisielius, tačiau iš tiesų jis gali būti verdamas iš įvairių uogų ir avižų.
spanguolių kisielius
3 straipsnių
Spanguolių kisielius – gardus ir vitaminų turtingas gėrimas. Neįsivaizduojams šv. Kūčių stalas be jo. Tiesa, kokį spanguolių kisielių gerti – karštą ar atvėsusį – spręsti jums patiems.
Galvodami apie artėjančių Kūčių ir Kalėdų stalą daugelis lietuvių prisimena senąsias tradicijas. Viena jų – pasirūpinti, kad ant šventinio stalo būtų skanaus lietuviško spanguolių kisieliaus. Be to, kisielius gali būti pagardinamas papildomais prieskoniais – džiovintais obuoliais, cinamonu, gvazdikė...