Spanguolių padažas puikiai tiks prie įvairių patiekalų, ypač – mėsos, paukštienos, sūrio, galima skanauti užsitepus ant duonos riekės ar skrebučio. Pagamintą spanguolių čatnį sandariuose stiklainiuose laikykite vėsioje vietoje, o atidarę indelį suvalgykite per dvi tris savaites.
spanguolių padažas
3 straipsnių
Spanguolių padažas reikalingas visiems mėsos mėgėjams (be išimties!). Ypatingai šventiniu laikotarpiu, kuomet kepame orkaitėje vištą, kumpį, kalakutą ir t.t. Kiek papildomo skonio prideda vos mažas šaukštelis saldžiai rūgštaus spanguolių padažo! Ir žinoma, nieko nėra geriau negu spanguolių padažas p...
Padėkos diena: kalakutas su obuoliais, kepta antis su apelsinais ir medumi, moliūgų pyragas ir šparaginių pupelių apkepas (36)
Nors Padėkos diena labiausiai švenčiama Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Kanadoje, tačiau ją ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį vis dažniau pamini ir kai kurios Europos šalys. Šios šventės ištakos Europoje siekia dar ankstesnius amžius, kuomet aukojimais, maldomis ar kitomis apeigomis buvo dėkojam...