Nors šie metai Lietuvos grūdų augintojams buvo „auksiniai“ – kainos pakankamai aukštos, o derliui auginti naudotos dar prieš brangimą pirktos trąšos, arba jų berta mažiau, bet dirvoje mineralinių medžiagų pakako ir derlius nenukentėjo, atskiruose segmentuose prasideda problemos.
spelta
6 straipsnių
Ne paslaptis, jog visi tėvai beveik kasdien susiduria su galvos skausmu, ką pasiūlyti savo išrankiam mažajam valgytojui. O juk norisi, kad maistas būtų kokybiškas, subalansuotas ir įvairus. Tačiau ne visi žino, jog tie patys maisto produktai savo naudingų medžiagų gausa dėl skirtingų žaliavų ar tech...
Nors ekologinės žemdirbystės mastas Europoje nėra itin didelis, ekologiškų produktų rinka kasmet vis auga. Didžiausią įtaką jai daro nauji vartotojų įpročiai ir mitybos tendencijos, į kurias svarbu atsižvelgti ir Lietuvos ūkininkams, užsiimantiems ekologine žemdirbyste.
Ar tikrai duonos, kurią šiandien valgome, mūsų protėviai net nevadintų duona, o greičiau pyragu – paskubomis raugintu, dirbtinai kildintu ir paspalvintu?
Šiemet javapjūtė prasidėjo kaip niekad anksti, todėl dauguma Lazdijų rajono ūkininkų jau baigė doroti grūdines kultūras.
Tik nedaugelis pirkdami kasdieninę duoną susimąsto apie tai, ar ji palanki sveikatai.