Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Speltos miltai
7 straipsnių
Vartojantiems miltinius produktus – mokslų daktarės verdiktas, po kurio į šį produktą žiūrėsite kitaip (147)
Miltai – pagrindinė kepinių sudedamoji dalis, bet dažnai prisibijome miltinių produktų, mat manoma, kad šie kenkia mūsų kūno formoms, ir vis ramybės neduoda vienas klausimas – sveika jie mūsų organizmui, ar ne? Apie tai Delfi Plius papasakojo medicinos mokslų daktarė Edita Gavelienė.
Prieš šių sveikesnių vaflių puikiai tinka riešutų sviestas su namine aviečių uogiene.
Vienas iš dažniausiai naudojamų produktų kasdieniame maisto ruošime – miltai. Jų beriame į konditerinius gaminius, rytinius blynus, kepame duoną. Populiariausi miltai yra malami iš kviečių, nes iš jų pagaminami beveik du trečdaliai visų kasdienių valgių, tačiau miltų rūšių pasirinkimas Lietuvoje – k...
Lietuviško maisto racione duona yra toks produktas, be kurio neįsivaizduojamas nei šventinis, nei kasdieninis stalas. Keičiantis gyvenimo būdui ir vartojimo įpročiams šiandien parduotuvių lentynose galime rasti daugybę skirtingų rūšių duonos ir jos pakaitalų. Pasak Kauno technologijos universiteto (...
Daugelis mūsų pagalvoję apie miltus net nedvejodami parduotuvėje ieškome įprastų rafinuotų kvietinių miltų. Šie, ne patys naudingiausi, miltai nukonkuravo visus likusius. O jų yra pačių įvairiausių: grikių, avižų, kukurūzų, ryžių, žirnių…
Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimai rodo, kad lietuviai vis dar maitinasi per riebiai, jų mityba stokoja grūdinių kultūrų, o daržovių kasdien valgo tik 40 proc. žmonių. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, net ir tradiciškai ne patį sveikiausią patiekalą galima padaryti tokiu,...