Sako, ryto valgis turi būti sočiausias, tad kviečiame išsikepti tokią kiaušinienę. Gaminadmi užtruksite apie 15 minučių. Kiaušinienę patiekite su žaliomis daržovėmis.
špinatai
308 straipsnių
Daržinis špinatas (lot. Spinacia oleracea) – dažnai auginama vienametė daržovė. Nesutariama, kokiai šeimai priskirti šį augalą – balandinių ar burnotinių. Augalas 25-45 cm aukščio. Stiebas stačias, plikas, paprastas arba šakotas. Žydi birželio – rugsėjo mėn. Kartais gali sulaukėti.
„Visada, kai laukiu svečių, stengiuosi pasiruošti užkandukų“, – sako tinklaraštininkė Roma Labžentė. Šie užkandžiai labai lengvai paruošiami, be jokio vargo transportuojami, tad galėsite vežtis ir į pikniką, ir pas draugus.
Lengvos, gaivios ir gardžios yra salotos su avokadais ir kanapių sėklomis. Turtingo skonio patiekalo paslaptis – jogurtinis padažas, kurį pasigaminti itin paprasta. Salotas su avokadais ir kanapių sėklomis patiekite iškart, kai paruošite.
Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta panašiomis nuotraukomis ir įrašais, kuriuose matyti nitratų matuoklio užfiksuoti rezultatai. Nuotraukoje matyti, kad leistina nitratų norma siekia 60 mg NO3/kg, o pamatavus nitratų kiekį arbūze, aparatas rodė daugiau nei 800 mg NO3/kg.
Cukinijų sriuba – itin švelnaus, tačiau turtingo skonio. Ruošimas užtruks apie 15–20 minučių. Cukinijų sriubą tiekdami pagardinkite fetos sūriu.
Salotos su lašiša visada pasiteisina. Jei laukiate svečių, galite būti garantuotas, kad retas kas jų atsisakys. Juolab, kad salotos su lašiša teigiamai veikia sveikatą. Tokios salotos su lašiša papuoš ir šventinį stalą.
Nuostabus dalykas tos mini užkepėlės su grybais – tinka tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką gamtoje. Užkepėlės minkštos ir itin turtingo skonio, tad abejonių nėra – tikrai patiks!
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Kai nėra laiko, kviečiame gaminti mini picas su špinatais. Procesas greitas, o rezultatas – nuostabus. Iš vieno „Mantinga“ picos tešlos lakšto pagaminsite 6 mini picas su špinatais.
Smidrų sriuba – pavasariškas patiekalas. Nuostabi spalva, kreminė tekstūra ir gardžios emapanados – šio patiekalo tikrai norėsite paragauti. Smidrų sriubą patiekite, kol karšta.
Nepamatuojama lapinių daržovių nauda: pasakė, kiek reikia suvalgyti, kad sumažėtų pavojingų ligų rizika (1)
Popajus buvo teisus girdamasis, kad jam niekada nepritrūksta jėgų pasiekti pergalę, nes valgo špinatus. Tamsiai žalios spalvos lapinės daržovės yra sveika – tai naudingiausias maistas pasaulyje. Kaip būdinga visaverčiam maistui, iš jų gaunamai vienai kalorijai tenka didžiausias maisto ...
Puikus tradicinis graikų virtuvės patiekalas – graikiškas špinatų pyragas „spanakopita“. Gana nesudėtingai pagaminamas. O iškeps graikiškas pyragas per 40–50 minučių.
Įdarytus pievagrybius patogu ruošti tada, kai nežinote, kur dėti fetos sūrio gabalėlį, špinatų saujelę, kietojo sūrio kampelį. Ingredientų reikia nedaug, o paruoštas patiekalas gali būti valgomas kaip karštasis arba kaip užkandis. Įdaryti pievagrybiai skanesni karšti, tačiau gardūs ir atvėsę.
Kibinų mėgėjams – dar vienas receptas. Šįkart – su rikotos sūrio ir špinatų įdaru. Tikrai pamėgsite šiuos sodraus skonio kibinus.
Gaivios, traškios ir puikiai subalansuoto skonio – taip būtų galima apibūdinti salotas su traškia vištiena. Šį patiekalą galima patiekti ir svečiams. Patiekdami apibarstykite skrudintomis saulėgrąžų sėklomis.
Kai nėra laiko, o alkis pjauna, puikus sprendimas – pasigaminti sotų sumuštinį su dešra, sūriu ir įvairiomis daržovėmis. Puikaus skonio sumuštinis didelis, tad pasisotinsite ne vienas.
Gydytojai įvertino 18 lapinių daržovių ir sudarė jų reitingą pagal maistinę vertę – atsidūrusi pirmoje vietoje daugelį nustebins (2)
Žinoma, kad lapiniai žalumynai – vieni naudingiausių sveikatai maisto produktų. Špinatai, lapiniai kopūstai ir kitos tokio pobūdžio daržovės lėtina kognityvinių funkcijų silpimą, mažina širdies ligų riziką ir net kai kurių vėžinių susirgimų riziką. Tiesa, kai kurie lapiniai žalumynai turi daug daugi...
Mėgstantiems žuvies patiekalus, šis vilkešerio kepsnys taps tikru atradimu. Aromatingas, sultingas patiekalas nepalieka abejingų. Vikešerio kepsnį valgykite šiltą.
Pyragėliai su špinatais ir feta – lengvas vegetariškas užkandis pusryčiams arba pietums. Šis karštas užkandis puikiai tiks ir vakarėliams, gimtadienio šventėms. Pyragėliai su špinatais ir feta suvartokite per 3–4 dienas.
Salotos su lašiša – restorano vertas patiekalas, o gaminsite vos kelias minutes. Lašišą iškepsite greitai, o kol ji keps, paruošite salotas. salotas su lašiša valgykite, kol žuvis dar karšta.