Artėjant šv. Kalėdoms lietuvaičiai masiškai traukia į mėsos skyrių, kur šventėms ieško retesnių, įdomesnių ir brangesnių produktų.
sprandinė
10 straipsnių
Atėjus šiltajam sezonui kiemuose ir gamtoje vėl rūksta kepsninės. Dėl karantino apribojus keliones toks laisvalaikio leidimo būdas tapo dar populiaresnis. Tačiau kartu išaugo ir noras daugiau eksperimentuoti, išbandyti naujus skonius.
Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, šiais metais lietuviškos kiaulienos nupirkta apie 7 proc. daugiau nei pernai, o vidutinė šios mėsos kilogramo kaina išliko stabili.
Sinoptikams pranašaujant šiltą ir saulėtą savaitgalį, neabejojame, daugelis skubės į gamtą pasidžiaugti žydinčiu pavasariu. Nors lietuvių taip mėgstamas grilio sezonas dar tik prasideda, mes jau dabar kviečiame drąsiai eksperimentuoti ir išbandyti naujus receptus, kuriais galėtumėte užsitarnauti šių...
Nors lietuviai pirmenybę ant savo stalo teikia kiaulienai, dietologai pataria atlaisvinti vietos ir jautienai, kurios mėsa laikoma viena vertingiausių. Vienus atbaido didesnė jautienos kaina, kitus tai, kad paruošta mėsa gali būti kieta, tačiau ūkininkė Ingrida Gulbinienė siūlo vyti tokias mintis ša...
Šių šašlykų skonį sunku nusakyti žodžiais: jie labai skanūs, traškūs išorėje ir sultingi viduje, kvapnūs. Slaptasis ingredientas – juodoji arbata – jiems suteikia pikantiškumo.
Kalėdos kiekvienuose namuose turi vis kitokias tradicijas, tačiau maisto kultūra svarbi beveik visuose. Ką gaminti ir kuo nukloti kalėdinį stalą? Atsako mūsų skaitytojos.